ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: «Κρύφτηκα με το μωρό στην αγκαλιά κάτω από σακιά με άμμο, περιμέναμε 72 ώρες βοήθεια» λέει επιζήσασα από την επίθεση

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η γυναίκα γεμάτη οργή αναρωτιέται γιατί το κράτος δεν είχε προβλέψει την επίθεση από την Χαμάς

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αμάχων οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση των μελών της Χαμάς το περασμένο Σάββατο και προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να σωθούν από τη «τυφλή» επίθεση που εξαπέλυσαν. 

Οι New York Times μίλησαν με μια γυναίκα που ήταν από τις τυχερές και κατάφερε να επιζήσει τόσο η ίδια όσο και το μωρό της από την επίθεση, περιμένοντας 72 ώρες για βοήθεια. Το ίδιο δε συνέβη όμως και με τον σύντροφό της αφού δε γνωρίζει μέχρι σήμερα αν είναι ζωντανός και πού βρίσκεται.

Όπως η ίδια είπε, μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς και τις σειρήνες πήρε το μωρό της, τη μικρή Σάγια και κρύφτηκαν σε μια αποθήκη κάτω από κάτι σακιά με χώμα που βρήκε εκεί. Όταν το καταφύγιο αυτό έπαψε να είναι πια ασφαλές, έτρεξε σε ένα γκαζόν, με τα πυρά να πέφτουν βροχή, και άρχισε να χτυπάει την πόρτα ενός σπιτιού που βρήκε μέχρι η οικογένεια που έμενε εκεί να τους ανοίξει.  Συνολικά, όπως είπε, περίμεναν 27 ώρες μέχρι να τους βοηθήσει κάποιος. Ο σύντροφός της, Yahav Wiener, αγνοείται, είπε η κ. Atari.

«Πραγματικά δεν ξέρω πού βρισκόταν το κράτος μας», είπε, γεμάτη οργή την ώρα που ο λαός του Ισραήλ βρίσκεται σε σύγχυση για το πώς η χώρα τους, με τις περίφημες στρατιωτικές της ικανότητες και τις υπηρεσίες πληροφορίων που διαθέτει πιάστηκε τόσο απροετοίμαστο.

«Μας εγκατέλειψαν», είπε, με πικρία.

Πηγή: skai.gr