ΚΑΙΡΟΣ

Η μάχη με τους ενόπλους της Χαμάς παίρνει περισσότερο από όσο αναμέναμε, λέει ο ισραηλινός στρατός - Πάνω από 1.200 συνολικά οι νεκροί

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Σε επτά ή οκτώ σημεία επί ισραηλινού εδάφους, στρατιώτες μάχονται ακόμη εναντίον τρομοκρατών, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ.

Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να δίνει μάχη σήμερα με Παλαιστίνιους ενόπλους της Χαμάς που έχουν διεισδύσει στο έδαφος του Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, περισσότερες από 48 ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης.

«Εξακολουθούμε να δίνουμε μάχη, υπάρχουν επτά ή οκτώ σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας όπου έχουμε ακόμη στρατιώτες που μάχονται εναντίον τρομοκρατών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεκτ.

«Παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο αναμέναμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πιστεύαμε ότι χθες θα είχαμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί στο τέλος της σημερινής ημέρας» εξήγησε.

Στη διάρκεια της νύχτας «μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ιπτάμενα μέσα και το πυροβολικό έπληξαν περισσότερους από 500 τρομοκρατικούς στόχους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Τα αεροπορικά πλήγματα συνεχίζονταν και σήμερα το πρωί.

Δημοσιογράφος του AFP είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από τη Γάζα.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε στους 493, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους, όπως μετέδωσε το Al Jazeera. Υπάρχουν επίσης πάνω από 2.750 τραυματίες. 

Ο απολογισμός περιλαμβάνει 81 παιδιά και 61 γυναίκες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 700, δήλωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Πηγή: skai.gr