ΚΑΙΡΟΣ

Ισραήλ: Η εκκένωση της Γάζας θα χρειαστεί περισσότερο από 24 ώρες

Μετά την διορία 24 ωρών για εκκένωση περίπου 1,1 εκατ. Παλαιστινίων, ο ΟΗΕ κάλεσε το Iσραήλ να ακυρώσει την απόφαση

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι η εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα θα «χρειαστεί χρόνο» ύστερα από ανακοίνωση νωρίτερα για  προθεσμία 24 ωρών.

Μετά την διορία 24 ωρών για εκκένωση περίπου 1,1 εκατ. Παλαιστινίων της Γάζας, ο ΟΗΕ κάλεσε το Iσραήλ να ακυρώσει την απόφαση καθώς θεωρεί αδύνατο να γίνει η μετακίνηση μέσα σε 24 ώρες «χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Την ίδια ώρα, η Χαμάς εμποδίζει τους αμάχους που θέλουν να φύγουν, χαρακτηρίζοντας της ισραηλινή προειδοποίηση για απομάκρυνση του πληθυσμού «ψευδή προπαγάνδα, με στόχο να σπείρει σύγχυση μεταξύ των κατοίκων και να βλάψει την συνοχή του εσωτερικού μετώπου μας».

«Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, και καταλαβαίνουμε ότι θα αυτό δεν θα πάρει 24 ώρες», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τουλάχιστον 258 Ισραηλινοί στρατιώτες μετά την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 169 νεκροί στρατιώτες.
 

Πηγή: skai.gr