Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ - Δεν θέλουμε πόλεμο στο βόρειο μέτωπο, δηλώνει ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της εάν η Χεζμπολάχ δείξει αυτοσυγκράτηση

Δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό του το Ισραήλ δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοινώνουν ότι πριν από λίγο εννέα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της και, εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού σε όλο το βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με πυραύλους.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εννέα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο πριν από λίγο, σημάνοντας συναγερμό στη Ναχαρίγια και σε κοντινές πόλεις.

Σύμφωνα με τις IDF, πέντε από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome, ενώ τα υπόλοιπα δεν κατευθύνονταν προς κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές από την επίθεση.
 

Πηγή: skai.gr