Live βίντεο από τον μαζικό θρήνο στην κηδεία του Ραϊσί, στο Ιράν

Πολίτες καλούνται με μηνύματα να παραβρεθούν στις κηδείες 

Χιλιάδες Ιρανοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης Ταμπρίζ για να αποχαιρετήσουν τον Εμπραχίμ Ραϊσί, που σκοτώθηκε μαζί με άλλους 8 επιβαίνοντες, όταν το ελικόπτερό τους συνετρίβη.

Μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν απευθείας τις εικόνες από την τελετή της κηδείας, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, στη γενέτειρά του Ραϊσί. 

Μεταξύ των αξιωματούχων που παρευρέθηκαν στην τελετή της κηδείας που πραγματοποιείται σήμερα στην Ταμπρίζ είναι άνθρωποι όπως ο Άχμαντ Βαχίντι, ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν.

Σύμφωνα με το BBC στην ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο Βαχίντι είπε ότι εάν αυτό το περιστατικό συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχε ένα πολύ «ζοφερό μέλλον». Όμως, λέει, με την «ξαναζωντανή» ύπαρξη του Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, το Ιράν θα «περάσει ομαλά αυτό το γεγονός».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κήρυξε επίσης την Τετάρτη ως αργία, όταν αναμένεται να τελεστεί μεγάλη κηδεία στην Τεχεράνη με τον Ανώτατο Ηγέτη Χαμενεΐ να κάνει προσευχή στην πρωτεύουσα.

Μάλιστα στους πολίτες στην Τεχεράνη εστάλησαν γραπτά μηνύματα χθες καλώντας τους να συμμετάσχουν στις επερχόμενες κηδείες.

Πηγή: skai.gr