Μέση Ανατολή

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Live όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το σφυροκόπημα των Ισραηλινών στον Λίβανο - Νέες αεροπορικές επιδρομές σε προάστιο της Βηρυτού - Στους 1.974 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο, ανάμεσά τους και 127 παιδιά

Κλείσιμο

Το Ιράν καλεί για εξηγήσεις τους πρεσβευτές Γερμανίας και Αυστρίας εν μέσω πυραυλικών επιθέσεων στο Ισραήλ

Η Γερμανία και η Αυστρία είχαν καλέσει πρώτες τους Ιρανούς πρεσβευτές για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους- Η ιρανική επίθεση καταδικάστηκε από πολλές χώρες

Το Ιράν κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Αυστρίας, αφού οι δύο χώρες διαμαρτυρήθηκαν για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη στο Ισραήλ.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna μετέδωσε ότι οι πρεσβευτές κλήθηκαν με αφορμή τα «απαράδεκτα μέτρα» που έλαβαν η Γερμανία και η Αυστρία, οι οποίες είχαν καλέσει πρώτες τους Ιρανούς πρεσβευτές για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους.

Το βράδυ της Τρίτης το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στο Ισραήλ, ως αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ενός διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, του Αμπάς Νιλφορουσάν, στις 27 Σεπτεμβρίου. Η ιρανική επίθεση καταδικάστηκε από πολλές χώρες και οργανισμούς διεθνώς.

Ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Εσμαΐλ Μπαγαέλ απέρριψε σήμερα «τη μεροληπτική και ανεύθυνη προσέγγιση» της G7 η οποία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, καταδίκασε την ιρανική επίθεση και εξέτασε το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η επίθεση αυτή ήταν μια «νόμιμη, υπεύθυνη και αποτελεσματική απάντηση για να τιμωρηθεί το επιτιθέμενο σιωνιστικό καθεστώς».

Πηγή: skai.gr