Χτύπησε τη μητέρα της με τηγάνι και ύστερα την μαχαίρωσε 30 φορές στο λαιμό

Η 23χρονη έκλαιγε με λυγμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν οι ένορκοι την έκριναν ένοχη

Μία 23χρονη από το Οχάιο των ΗΠΑ χτύπησε τη μητέρα της με ένα τηγάνι και στη συνέχεια την μαχαίρωσε δεκάδες φορές, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η 23χρονη σκότωσε τη μητέρα της γιατί είχε ανακαλύψει το μυστικό της, ότι δηλαδή, την είχαν διώξει από το Πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε.

Η Σίντνεϊ Πάουελ από το Άκρον κρίθηκε ένοχη για δολοφονία, κακουργηματική επίθεση και αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων για τον βάναυσο θάνατο της 50χρονης μητέρας της Μπρέντα Πάουελ.

«Τον Μάρτιο του 2020, η Σίντνεϊ χτύπησε την Μπρέντα στο κεφάλι με ένα σιδερένιο τηγάνι και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε σχεδόν 30 φορές στο λαιμό», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Η Πάουελ, πρώην φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Mount Union, έκλαιγε με λυγμούς στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν οι ένορκοι την έκριναν ένοχη.

Η αστυνομία βρήκε την άτυχη γυναίκα μέσα στο σπίτι της σοβαρά τραυματισμένη στις 3 Μαρτίου 2020. Τόσο η ίδια όσο και η 19χρονη τότε κόρη της μετέβησαν στο νοσοκομείο, όπου η Μπρέντα υπέκυψε στα τραύματά της.

Πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπισή της υποστήριξε ότι η Σίντνεϊ έπασχε από σχιζοφρένεια και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη δολοφονία, με εμπειρογνώμονα να αναφέρει ότι η 23χρονη υπέστη ψυχωσικό επεισόδιο όταν σκότωσε τη μητέρα της, την οποία θεωρούσε καλύτερη φίλη της.

Ψυχίατρος που προσέλαβαν οι εισαγγελείς, διαφώνησε με τη διάγνωση και δήλωσε ότι η Σίντνεϊ δεν ήταν παράφρων τη στιγμή του εγκλήματος. Αναγνώρισε όμως ότι πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των οριακών χαρακτηριστικών προσωπικότητας, και αγχώδους διαταραχής. Ο Στίβεν Πάουελ, πατέρας της Σίντνεϊ και σύζυγος της Μπρέντα είχαν ζητήσει από τους εισαγγελείς να καταλήξουν σε λύση χωρίς δίκη. Αλλά η εισαγγελία δήλωσε ότι ήθελε να αποφασίσουν οι ένορκοι. «Την μαχαίρωσε στον λαιμό πολλές φορές. Αυτό είναι σκόπιμο. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να τη σκοτώσει».

Ο συνήγορος υπεράσπισης αρνήθηκε να σχολιάσει μετά την ετυμηγορία. Η καταδίκη της Πάουελ έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου. Κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη με πιθανή αναστολή μετά από 15 χρόνια και επιπλέον χρόνο για την καταδίκη της για παραποίηση στοιχείων.

Πηγή: New York Post