ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ : «Είμαστε όλοι Τάιρ»: Σήμερα η κηδεία του 29χρονου Τάιρ Νίκολς που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

Παρούσα στην κηδεία αναμένεται να δώσει η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, όπως επίσης και η Φιλονίς Φλόιντ Floyd, η αδερφή του Τζορτζ Φλόιντ.

Τρεις βδομάδες αφότου ο 29χρονος Τάιρ Νίκολς έπεσε νεκρός έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε από αστυνομικούς του Μέμφις, η οικογένειά του ετοιμάζεται σήμερα για την κηδεία του.

 Η κηδεία του Νίκολς θα τελεσθεί στη Χριστιανική Εκκλησία της Λεωφόρου του Μισισιπή, στις 10:30 π.μ. (τοπική ώρα). Μεταξύ άλλων το παρόν αναμένεται να δώσει η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, όπως επίσης και η Φιλονίς Φλόιντ Floyd, η αδερφή του Τζορτζ Φλόιντ.

«Την 1η Φεβρουαρίου, η αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στο Μέμφις του Τενεσί, για να παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς», ανέφερε σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο αιδισιμότατος  Άλφρεντ Τσαρλς Σάρπτον n, ιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Δράσης,  δήλωσε ότι η οικογένεια του Νίκολς σκοπεύει να κάνει μία «αξιοπρεπή κηδεία, και όχι έναν μαραθώνιο».

«Δεν πρόκειται για πολιτική, είναι για δικαιοσύνη», είπε ο Sharpton. «Έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο, και ερχόμαστε γιατί είμαστε όλοι Τάιρ, τώρα».

Το βίντεο από την στιγμή του ξυλοδαρμού του 29χρονου δείχνουν τη βιαιότητα των πέντε μαύρων πρώην πλέον αστυνομικών, έπειτα από έλεγχο, που θεωρητικά θα ήταν ρουτίνας, στη μεγαλούπολη του Τενεσί την 7η Ιανουαρίου. Ο Νίκολς πέθανε τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. 

Ο 29χρονος Τάιρ Νίκολς αγαπούσε το σκέιτμπορντ και ήταν ερασιτέχνης φωτογράφος. Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας ενώ είχε και ένα γιο μόλις 4 ετών.  

Πηγή: skai.gr