ΚΑΙΡΟΣ

Σέρβος αθλητής πνίγηκε αβοήθητος σε αγώνα CrossFit στο Τέξας - Συγκλονιστικό βίντεο

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ο Λαζάρ αγωνιζόταν στη λίμνη Marine Creek όταν ξαφνικά και λίγο πριν την γραμμή τερματισμού εξαφανίστηκε κάτω από το νερό και δεν κατάφερε να ξαναβγεί στην επιφάνεια

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 28χρονος Λαζάρ Ντούκιτς από την Σερβία κατά τη διάρκεια αγώνων CrossFit στο Τέξας. Ο Λαζάρ αγωνιζόταν στη λίμνη Marine Creek κοντά στην πόλη Φορτ Γουόρθ το πρωί της Πέμπτης, όταν ξαφνικά και λίγο πριν την γραμμή τερματισμού εξαφανίστηκε κάτω από το νερό και δεν κατάφερε να ξαναβγεί στην επιφάνεια, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Φορτ Γουόρθ.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν περίπου στις 08:00 τοπική ώρα (14:00 BST) να παραλάβουν τη σορό του άνδρα η οποία ανασύρθηκε μία ώρα μετά το περιστατικό.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Χ δείχνει τον Λαζάρ λίγο πριν τερματίσει να προσπαθεί να παραμείνει έξω από το νερό χωρίς, όμως, να τα καταφέρνει.

Η ανακοίνωση των αγώνων αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Λάζαρ Ντούκιτς. Οι καρδιές μας είναι με όλη την οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του Λάζαρ. Από σεβασμό προς την οικογένεια και σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα του Φορτ Γουόρθ, θα κοινοποιούμε τυχόν πληροφορίες για το συμβάν όταν είναι δυνατόν». 

Στην έρευνα για τον εντοπισμό της σορού του Ντούκιτς συμμετείχε μια ομάδα κατάδυσης από το αστυνομικό τμήμα του Fort Worth καθώς και drones, ανέφερε το CBS News, επικαλούμενος τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CrossFit Don Faul είπε ότι ο Ντούκιτς ήταν ένα «αγαπημένο και σεβαστό» μέλος της κοινότητάς τους.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα που πονάνε αυτή τη στιγμή», είπε.

«Πολλοί άνθρωποι θρηνούν. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την κοινότητα, να στηρίξουμε την οικογένεια» υπογράμμισε.

Είπε επίσης ότι υπήρχε ένα «πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο ασφαλείας» και ότι το προσωπικό ασφαλείας ήταν επί τόπου καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του Ντούκιτς στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο Σέρβος ήταν ο Νο3 αθλητής του αγωνίσματος στη χώρα του και το Νο88 στην παγκόσμια κατάταξη.

Πηγή: skai.gr