ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: «Παραμένουμε έτοιμοι να συναντηθούμε με τη Ρωσία» για τη συνθήκη New Start

Οι ΗΠΑ δηλώνουν πρόθυμες να καθίσουν στο τραπέζι με τη Ρωσία προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της συνθήκης New Start

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν έτοιμες να συναντηθούν με τη Ρωσία» στο New START, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η χώρα του ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα.

«Παραμένουμε έτοιμοι να συναντηθούμε με τη Ρωσία για να συζητήσουμε τα θέματα της Συνθήκης και της πυρηνικής σταθερότητας, όπως δείχνει η πρόσφατη συνάντησή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας (P5),  για τη μείωση του κινδύνου. Όπως έχουμε ξαναπεί, ανεξάρτητα από το τι άλλο συμβαίνει στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν κρίσιμα μέτρα ελέγχου των όπλων», δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο CNN ότι η απόφαση αυτή της Ρωσίας είναι «βαθιά ατυχής και ανεύθυνη».

«Παραμένουμε έτοιμοι να μιλήσουμε για στρατηγικούς περιορισμούς όπλων ανά πάσα στιγμή με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει, στον κόσμο ή στη σχέση μας. Νομίζω ότι έχει σημασία να συνεχίσουμε να ενεργούμε υπεύθυνα σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr