ΚΑΙΡΟΣ

(Όχι πια) «μάλιστα κύριε!» για τους Αμερικανούς πεζοναύτες για να μην προσβληθούν μη δυαδικοί ανώτεροι

Το σώμα των πεζοναυτών ενδέχεται να απαγορεύσει στους νεοσυλλέκτους να απευθύνονται στα ανώτερα μέλη ως «κύριος» ή «κυρία» για να αποφευχθεί τυχόν προσβολή μη δυαδικών ανωτέρων

Όχι πια «μάλιστα κύριε!»;

Παρελθόν πιθανόν να αποτελέσουν τα «μάλιστα κύριε!», αλλά και τα «μάλιστα κυρία!» στους Αμερικανούς πεζοναύτες καθώς κρίνονται τοξικά και πολιτικώς μη ορθά από ανώτερες βαθμίδες του αμερικανικού στρατού.   

Το σώμα των πεζοναυτών ενδέχεται να απαγορεύσει στους νεοσυλλέκτους να απευθύνονται στα ανώτερα μέλη ως «κύριος» ή «κυρία» για να αποφευχθεί τυχόν προσβολή μη δυαδικών ανωτέρων. 

Τη σύσταση κάνει μια έκθεση που ανατέθηκε από το σώμα στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ, με κόστος 2 εκατ. δολάρια. 

Η εξαντλητική έκθεση των 738 σελίδων που ανέθεσαν οι πεζοναύτες το 2020 δηλώνει ότι οι παραδοσιακοί τρόποι αντιμετώπισης των ανωτέρων εμποδίζουν «την ενσωμάτωση των φύλων».

Η διετής μελέτη από το Ερευνητικό Κέντρο Ανθρώπινων Επιδόσεων Warrior του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ ανέφερε επίσης ότι «ο Στρατός, το Ναυτικό και η Ακτοφυλακή ουσιαστικά αποδυναμώνουν το φύλο σε ένα περιβάλλον συμπερίληψης».

«Αντί να λένε ‘κυρία’ ή ‘κύριος’, οι νεοσύλλεκτοι σε αυτές τις Υπηρεσίες αναφέρονται στους εκπαιδευτές χρησιμοποιώντας το βαθμό ή τους ρόλους τους ακολουθούμενα από τα επώνυμά τους» σημειώνεται. 

«Η χρήση αναγνωριστικών ουδέτερων ως προς το φύλο εξαλείφει την πιθανότητα λανθασμένης διάκρισης των εκπαιδευτών, η οποία μπορεί ακούσια να προσβάλει ή να προκαλέσει διαφωνία», τονίζει χαρακτηριστικά η μελέτη.

«Διδάσκοντας στους νεοσύλλεκτους να χρησιμοποιούν αναγνωριστικά ουδέτερα ως προς το φύλο για τους εκπαιδευτές τους, οι Υπηρεσίες υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού των προσωπικοτήτων με κύρος, ανεξαρτήτως φύλου».

«Τα αναγνωριστικά φύλου καθιστούν τους νεοσύλλεκτους να σκεφτούν ή να αναζητήσουν οπτικά το φύλο ενός εκπαιδευτή πρώτα, πριν από το βαθμό ή τον ρόλο τους». 

Ο συνταγματάρχης Χάουαρντ Χολ, επικεφαλής του επιτελείου για τη Διοίκηση Εκπαίδευσης του Σώματος Πεζοναυτών, ανέφερε αυτό το μήνα στη "Συμβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για τις Γυναίκες στις Υπηρεσίες" ότι η ριζική αλλαγή εξετάζεται από τη στρατιωτική ηγεσία — αν και με κάποιες αντιδράσεις, σύμφωνα με τους Marine Corps Times.

Πηγή: nypost.com