Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι κατά ιμάμη σε τέμενος του Νιου Τζέρσεϊ

Ο τουρκικής υπηκοότητας δράστης καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του τζαμιού να αιφνιδιάζει τους πιστούς που είχαν πέσει στο έδαφος για να προσευχηθούν και να μαχαιρώνει τον 65χρονο ιμάμη

Σοκ στη μουσουλμανική κοινότητα των ΗΠΑ. Ένας ιμάμης στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής.

Ο Σαγιέντ Ελ Νακίμπ, ιμάμης του τζαμιού Ομάρ στο Πάτερσον του Νιου Τζέρσεϊ, μαχαιρώθηκε από έναν δράστη που βρισκόταν μεταξύ του πλήθους των πιστών στο τέμενος την ώρα της πρωινής προσευχής την Κυριακή.

Ο τουρκικής υπηκοότητας δράστης, Σερίφ Ζορμπά, 32 ετών, καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του τζαμιού να παραμένει όρθιος την ώρα της προσευχής, να αιφνιδιάζει τους πιστούς που είχαν πέσει στο έδαφος και να μαχαιρώνει τον 65χρονο ιμάμη με ένα μαχαίρι.

Εθεάθη επίσης να απειλεί άτομα που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Τον Ζορμπά κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν πιστοί, και τον παρέδωσαν στην αστυνομία. 

Ο ιμάμης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Saint Joseph με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του.

Μεταξύ άλλων, ο δράστης κατηγορείται για απόπειρα φόνου και παράνομη κατοχή όπλου, αναφέρεται σε δήλωση της εισαγγελίας της τοπικής κομητείας.

Ο Ζορμπά είπε ότι είναι από την Κωνσταντινούπολη ήρθε στις ΗΠΑ πριν από λίγο καιρό, και επικοινώνησε με το δικαστήριο μέσω Τούρκου μεταφραστή.

Η διεύθυνση η του τζαμιού δεν ανέφερε τα κίνητρα του Ζόρμπα σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: skai.gr