Ο Λευκός Οίκος αποδοκιμάζει τον Τραμπ για τις επικρίσεις του στον Νετανιάχου και το Ισραήλ 

Την Τετάρτη, ο Τραμπ επέκρινε δριμύτατα το Ισραήλ λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς με τουλάχιστον 1.300 νεκρούς

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την Πέμπτη τις «επικίνδυνες και μη ισορροπημένες» δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς. Την Τετάρτη, ο Τραμπ επέκρινε δριμύτατα το Ισραήλ λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς με τουλάχιστον 1.300 νεκρούς

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς αποδοκίμασε τις δηλώσεις του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ισραήλ και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου προσωπικά. 

«Δηλώσεις όπως αυτή είναι επικίνδυνες και μη ισορροπημένες. Πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί οποιοσδήποτε Αμερικανός θα επαινούσε μια τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν ως ‘’έξυπνη’’. Ή γιατί έχει αντίρρηση για την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών στους τρομοκράτες να μην επιτεθούν στο Ισραήλ».

«Ειδικά τώρα που το Ισραήλ αντεπιτίθεται σε μια από τις χειρότερες πράξεις μαζικής δολοφονίας στην ιστορία της χώρας. Αυτή είναι η στιγμή που όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στο Ισραήλ ενάντια σε αυτό το απόλυτο κακό. Αυτό κάνει ο Πρόεδρος ως ανώτατος διοικητής του στρατού», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ επέκρινε δριμύτατα το Ισραήλ λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς με τουλάχιστον 1.300 νεκρούς, λέγοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να «να συνέλθει» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, και ότι ο Νετανιάχου ήταν απροετοίμαστος. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο ‘’Μπίμπι’’ Νετανιάχου μας απογοήτευσε. Αυτό ήταν πολύ τρομερό πράγμα, θα το πω αυτό», είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση αναφερόμενος στον ρόλο του Ισραήλ στη δολοφονία του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, τον Ιανουάριο του 2020.

Πηγή: skai.gr