Ίος: Ο Μαξ είχε φτιάξει αφίσες και αναζητούσε τον νεκρό Άντριου σε όλο το νησί πριν σταματήσει η καρδιά του

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της εγκληματικής αμέλειας στην περίπτωση που τα ποτά που είχαν καταναλώσει είχαν αλλοιωθεί

Συγκλονίζει την Ιρλανδία η ιστορία των δύο 18χρονων φίλων και συμμαθητών που έχασαν τη ζωή τους στην Ίο, ο ένας πέφτοντας κατά λάθος σε γκρεμό και ο δεύτερος από καρδιά όταν πληροφορήθηκε τον χαμό του πρώτου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Μαξ Γουόλ είχε πάει σε μαγαζί και είχε τυπώσει αφίσες για την εξαφάνιση του φίλου του Άντριου Ο’Ντόνελ τις οποίες μοίραζε στους περαστικούς στο νησί, μέχρι που πληροφορήθηκε για τον χαμό του σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Όταν ο Μαξ έμαθε για το τραγικό θάνατο του Άντριου, ετοίμασε τα πράγματά του για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όμως δεν κατάφερε καν να φύγει από το λιμάνι όπου περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά, καθώς η εγχειρισμένη πριν από λίγα χρόνια καρδιά του δεν άντεξε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου St Michael’s College, η σορός του Άντριου εντοπίστηκε στον γκρεμό χάρη στο σήμα από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αν ο Άντριου περπατούσε ένα-δύο μέτρα δεξιά ή αριστερά της διαδρομής που είχε ακολουθήσει, μπορεί να μην είχε βρεθεί στο κενό».

Ο διευθυντής επιβεβαίωσε ότι ο Μαξ αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείρηση πριν από μερικά χρόνια, αλλά και το ότι ο Άντριου βρισκόταν σε κάποιο μπαρ του νησιού καταναλώνοντας αλκοόλ λίγο πριν πάρει την μοιραία απόφαση να επιστρέψει μόνος στο δωμάτιο που έμεναν, πέφτοντας στον γκρεμό.

Οι γονείς των δύο παιδιών ήρθαν στην Ελλάδα και παρέλαβαν χθες τις σορούς των παιδιών τους, οι οποίες σήμερα θα βρίσκονται στον Πειραιά όπου θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων τους.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της εγκληματικής αμέλειας στην περίπτωση που τα ποτά που είχαν καταναλώσει είχαν αλλοιωθεί.

Πηγή: skai.gr