ΚΑΙΡΟΣ

Νέα υπόθεση σοκ στην Ινδία: 13χρονη βιάστηκε από 4 άνδρες και κατόπιν από αστυνομικό που κατήγγειλε το βιασμό της 

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Ινδία η είδηση ότι ένα 13χρονο κορίτσι κατέφυγε σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει ότι υπέστη ομαδικό βιασμό, αλλά ο αστυνομικός στην οποίο έκανε την καταγγελία τη βίασε και ο ίδιος πριν τραπεί σε φυγή. Ο αστυνομικός, ονόματι Tilakdhari Saroj, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη στην πολιτεία Ούταρ Πραντές όπου και έλαβε χώρα το έγκλημα. 

Ο πατέρας του κοριτσιού κατέθεσε στην αστυνομία ότι τέσσερις άνδρες είχαν παρασύρει την κόρη του στη γειτονική πολιτεία Μαντνιά Πραντέςστις 22 Απριλίου, όπου τη βίασαν σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Στη συνέχεια, οι άνδρες έφεραν το κορίτσι πίσω στο χωριό της στην περιοχή Λαλιτπούρ του Ούταρ Πραντές πριν τραπούν σε φυγή. 


Σύμφωνα με την αναφορά που κατέθεσε η αστυνομία, η κοπέλα πήγε στο αστυνομικό τμήμα την επόμενη μέρα για να καταθέσει συνοδευόμενη από τη θεία της. Στη συνέχεια, ο δράστης πήρε το κορίτσι σε ένα δωμάτιο και το βίασε μπροστά στη θεία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Λαλιτπούρ Nikhil Pathak είπε στους δημοσιογράφους ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Childline έφερε το κορίτσι στο γραφείο του αφού κατήγγειλε τις φριχτές εμπειρίες που έζησε.

Στον συλληφθέντα αστυνομικό απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει του αυστηρού νόμου POCSO (Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλικές Παραβάσεις) ο οποίος προβλέπει ισόβια κάθειρξη αν καταδικαστεί.

Ο Pathak πρόσθεσε ότι έξι άτομα ταυτοποιήθηκαν στην υπόθεση και τέσσερα έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του Saroj, και όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα απομακρύνθηκαν από τη θέση τους.

Οι κρατικές αρχές διέταξαν έρευνα για την υπόθεση εντός 24 ωρών, ενώ η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδίας ζήτησε έκθεση από την κυβέρνηση του Ούταρ Πραντές εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Στην Ινδία, παρά τη θεωρητική αυστηροποίηση της νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια, η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών παραμένει μάστιγα, οι καταδίκες στους βιαστές συχνά δεν είναι αυστηρές, ενώ συχνά δεν συλλαμβάνονται καν «ελλείψει στοιχείων». 

Πηγή: dailymali.co.uk