Ίμπιζα: Οικολόγοι ακτιβιστές βάφουν ιδιωτικό τζετ με μπογιά (Δείτε βίντεο)

 Tο βίντεο δείχνει έναν άνδρα που καλύπτει το αεροπλάνο με μαύρο και κίτρινο χρώμα

Οικολόγοι ακτιβιστές στην Ίμπιζα κάλυψαν ένα ιδιωτικό τζετ με κίτρινη μπογιά εν μέσω αυξανόμενων διαδηλώσεων παγκοσμίως που απαιτούν δράση για το κλίμα.

Το βίντεο από τη σκηνή δείχνει έναν από τους μέλη της ομάδας να μιλάει μπροστά από το αεροπλάνο και να λέει: «είμαι εδώ σήμερα γιατί με τρομάζει, δεν έχω μέλλον».

Στο βίντεο της Ίμπιζα η ακτιβίστρια Marina αναφέρει τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν  ότι το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ευθύνεται για πάνω από τη διπλάσια ποσότητα ρύπανσης από άνθρακα.

Λέει ότι οι πλούσιοι που επιλέγουν πολυτελή ζωή,  καταναλώνουν και μολύνουν κοινούς πόρους, αλλά και όλη τη ζωή του πλανήτη.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει έναν άνδρα που καλύπτει το αεροπλάνο με μαύρο και κίτρινο χρώμα. Σκαρφαλώνει στο φτερό και φαίνεται να είναι κολλημένος στην άτρακτο.

Στο τέλος του βίντεο, ένα μήνυμα γράφει: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε τα προνόμιά σας. φάτε τους πλούσιους. Βοηθήστε μας.'

Εν τω μεταξύ, άλλο βίντεο με διαδηλωτές για το κλίμα στη Γερμανία έχει καταγράψει τη σύγκρουση ακτιβιστών με τον οδηγό ενός φορτηγού Air Liquide, μιας εταιρείας που «προωθεί την ενεργειακή μετάβαση».

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνει διαδηλωτές της «Τελευταία Γενιά» να κάθονται στο δρόμο για να εμποδίσουν την κυκλοφορία προτού ο οδηγός του φορτηγού επιχειρήσει να περάσει. Ένας ακτιβιστής σύρεται κατά μήκος του δρόμου μπροστά στο εν κινήσει φορτηγό πριν ο οδηγός υποχωρήσει. 

ακτιβιστες

Η Air Liquide είναι ο επίσημος υποστηρικτής υδρογόνου των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και εργάζεται για να καινοτομήσει μεσω «της ανάπτυξης υδρογόνου και βιομεθανίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την ενεργειακή μετάβαση».

Οι διαδηλωτές φαίνεται να είναι από την «Τελευταία Γενιά». Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2021 και λειτουργεί στη Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Ο οδηγός του φορτηγού στην αρχή φαίνεται να βγαίνει έξω και να προσπαθεί να απομακρύνει τους από το δρόμο του.

Όταν κάθονται πίσω στη θέση τους, αρχίζει σιγά-σιγά να οδηγεί προς τα εμπρός και να σπρώχνει τον ακτιβιστή που βρίσκεται πιο κοντά στο πεζοδρόμιο. Ο νεαρός εκτινάζεται και περαστικοί τρέχουν να τον βοηθήσουν.

Ο οδηγός του φορτηγού φαίνεται να σηκώνει τα χέρια του απογοητευμένος και σταματά το φορτηγό. Και πάλι, βγαίνει και σέρνει τον διαδηλωτή από τη μέση, δημιουργώντας αρκετό χώρο για να οδηγήσει ανάμεσά τους.

Η Air Liquide έκανε την ακόλουθη δήλωση στη MailΟnline: «Στις 12 Ιουλίου, η Air Liquide ενημερώθηκε για έναν καυγά στο Stralsund της Γερμανίας, μεταξύ ενός συμβασιούχου οδηγού της Air Liquide Medical Gases και τοπικών διαδηλωτών. Οι εικόνες εμφανίζουν απαράδεκτη συμπεριφορά από τον οδηγό που δεν ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της Air Liquide με κανέναν τρόπο».
 

Πηγή: skai.gr