ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός για δάγκειο πυρετό στην Ίμπιζα: Τουλάχιστον 2 κρούσματα στο νησί

Δύο Γερμανοί τουρίστες κόλλησαν δάγκειο πυρετό κατά τη διάρκεια διακοπών στο ισπανικό νησί της  Ίμπιζα - Οι υγειονομικές αρχές σήμαναν συναγερμό για τον κίνδυνο του δάγκειου πυρετού

Συναγερμός για δάγκειο πυρετό σήμανε στην Ίμπιζα, μετά από δύο κρούσματα που σημειώθηκαν. 

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στην Ίμπιζα μεταξύ των μηνών Μαΐου και Νοεμβρίου, οπότε οι τουρίστες συρρέουν στο νησί.

Η προειδοποίηση ακολουθεί την επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων της νόσου σε Γερμανούς τουρίστες που βρίσκονταν στο φημισμένο για την κοσμική του ζωή νησί τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους.
 
Πάντως, το Κέντρο Συντονισμού Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης, υπό το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, έχει ταξινομήσει τον επικείμενο κίνδυνο ως «μέτριο».

Προς το παρόν, οι αρχές λένε ότι ο κίνδυνος του δάγκειου πυρετού είναι χαμηλός στην Ίμπιζα. Ωστόσο, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, ο κίνδυνος είναι πιθανό να αναβαθμιστεί σε «μέτριος» και οι τοπικές αρχές πρόκειται να ενημερώσουν τον πληθυσμό και να εντείνουν την επαγρύπνηση.

Την Τετάρτη, οι γερμανικές υγειονομικές αρχές  ειδοποίησαν την Ισπανία για δύο κρούσματα δάγκειου πυρετού - ένα επιβεβαιωμένο και  ένα πιθανό κρούσμα – καθώς και για τέσσερα κρούσματα με συμβατά συμπτώματα δάγκειου πυρετού.

Το ισπανικό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ένα άτομο που φέρεται να είχε κολλήσει δάγκειο πυρετό στο Μεξικό φαίνεται ότι ήταν ο «ασθενής μηδέν», καθώς διέμενε στην ίδια περιοχή της Ίμπιζα με τις δύο γερμανικές οικογένειες, μέλη των οποίων νόσησαν. 
 

Πηγή: dailymali.co.uk