IDF: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 250 τοποθεσίες της Χαμάς - Ένας εκτοξευτής πυραύλων και σήραγγες ανάμεσα στους στόχους (Βίντεο)

Η τοποθεσία εκτόξευσης «βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και νηπιαγωγείο, κάτι που αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί σκόπιμα τοποθεσίες αμάχων για τρομοκρατικούς σκοπούς», αναφέρουν οι IDF

Πάνω από 250 τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν χθες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι IDF,  οι τοποθεσίες περιελάμβαναν υποδομές της Χαμάς, κέντρα διοίκησης, σήραγγες και εκτοξευτές πυραύλων.

Οι IDF υποστηρίζουν ότι οι εκτοξευτές ρουκετών «τοποθετήθηκαν στην καρδιά περιοχών αμάχων που πυροβολούσαν προς το ισραηλινό έδαφος καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου».

Επίσης,, οι IDF αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού έπληξαν μια θέση εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-αέρος της Χαμάς στο Khan Younis. Η τοποθεσία εκτόξευσης «βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και νηπιαγωγείο, κάτι που αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί σκόπιμα τοποθεσίες αμάχων για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έδωσαν οι IDF βίντεο στο οποίο ισραηλινά τανκς φαίνεται να εισβάλλουν στη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησαν «στοχευμένη επιδρομή» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με δυνάμεις πεζικού και τανκς. Όπως υποστηρίζουν, τα στρατεύματα έπληξαν πολυάριθμους τρομοκράτες, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς. 

Πηγή: skai.gr