IDF: Φέρεται να πέταξαν φυλλάδια στη Γάζα ζητώντας κατάθεση όπλων και απελευθέρωση ομήρων

"Ο Γιαχία Σινουάρ έχει καταστρέψει τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξαφανίστηκε όταν επιχείρησε να φύγει πανικόβλητος"

IDF: Φέρεται να πέταξαν φυλλάδια στη Γάζα με τη σορό του Σινουάρ

Φυλλάδια που φέρεται να έπεσαν από αεροσκάφη των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων στη νότια Γάζα δείχνουν μια φωτογραφία του σκοτωμένου αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, με το μήνυμα «Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», απηχώντας τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο Γιαχία Σινουάρ έχει καταστρέψει τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό τούνελ και εξαφανίστηκε όταν επιχείρησε να φύγει πανικόβλητος. Όποιος καταθέσει τα όπλα του και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά», αναφέρει το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
 

Ο Νετανιάχου δήλωσε νωρίτερα στα εβραϊκά στη σκιά απόπειρας δολοφονίας της Χεζμπολάχ εναντίον του: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως είπα, βρισκόμαστε στο έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».

«Και θέλω να πω κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Στην αγγλική εκδοχή, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

«Τον εξολοθρεύσαμε», λέει ο ισραηλινός πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

Πηγή: skai.gr