ΚΑΙΡΟΣ

IDF: Εντόπισαν χώρο κατασκευής και αποθήκευσης όπλων της Χαμάς δίπλα σε παιδικό δωμάτιο - Βίντεο, φωτογραφίες

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Συγκεκριμένα, στρατιώτες του IDF ανακάλυψαν μια εγκατάσταση κατασκευής και αποθήκευσης όπλων της Χαμάς που χρησιμοποιείται για την παραγωγή και αποθήκευση UAV και όπλων σε συγκρότημα πολυκατοικιών

Στον εντοπισμό μιας εγκατάσταση παραγωγής και αποθήκευσης όπλων της Χαμάς μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών, ακριβώς δίπλα από ένα παιδικό υπνοδωμάτιο, προχώρησαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. 

Συγκεκριμένα, στρατιώτες του IDF ανακάλυψαν μια εγκατάσταση κατασκευής και αποθήκευσης όπλων της Χαμάς που χρησιμοποιείται για την παραγωγή και αποθήκευση UAV και όπλων, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Η τοποθεσία βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών, σε κοντινή απόσταση από σχολεία στο κέντρο της γειτονιάς Sheikh Radwan στη βόρεια Γάζα.

Στο συγκρότημα, τα εκρηκτικά και τα επιχειρησιακά σχέδια της Χαμάς βρέθηκαν ακριβώς δίπλα σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Nahal κατέλαβαν ένα ακόμη προπύργιο της Χαμάς, γνωστό ως φυλάκιο 17, στη δυτική Τζαμπαλίγια μετά από 10 ώρες μάχης.

Όπως υποστηρίζουν, οι στρατιώτες πολέμησαν με στελέχη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο προπύργιο, οι οποίοι βρίσκονταν και «υπέργεια και σε υπόγεια διαδρομή στην περιοχή». Σύμφωνα με τους IDF, δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών. Τα στρατεύματα εντόπισαν πολλά όπλα και αποκάλυψαν φρεάτια και σήραγγες, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρισκόταν δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο που οδηγούσε σε μια «εκτεταμένη υπόγεια διαδρομή».

Πηγή: skai.gr