Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την ιαπωνική εφημερίδα The Yomiuri Shimbun διαπίστωσε ότι το 72% των ερωτηθέντων «πιστεύει» ότι η κυβέρνηση πρέπει να θεσπίσει νόμους για να αποτρέψει τη διάδοση της παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκριτικά, το 24% δήλωσε ότι «δεν πιστεύει» ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των ερωτηθέντων, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που «πιστεύουν» ότι η θέσπιση τέτοιων νόμων είναι απαραίτητη: 83% των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω, 71% των ατόμων ηλικίας 40-59 ετών και 55% των ατόμων ηλικίας 18-39 ετών πιστεύουν ότι χρειάζεται τέτοιος νόμος.
Η επιρροή των πληροφοριών που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αμφισβητούμενη εγκυρότητα στα εκλογικά αποτελέσματα έχει καταστεί ζήτημα, όπως ενσαρκώθηκε στις περσινές εκλογές για τη θέση του κυβερνήτη του Χιόγκο. Τα κυβερνώντα κόμματα και η αντιπολίτευση προχωρούν σε περαιτέρω διαβουλεύσεις για πιθανούς νομικούς περιορισμούς που μπορούν να επιβληθούν.
- Πρόταση της Αιγύπτου για την ανοικοδόμηση της Γάζας: Ασφαλείς ζώνες και παραμονή των Παλαιστινίων εντός του θύλακα
- Συγκλονιστικά πλάνα από το αεροπλάνο που αναποδογύρισε στο Τορόντο- «Ήμασταν ανάποδα σαν τις νυχτερίδες», λένε επιβάτες
- Τα βλέμματα στο Ριάντ: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ρούμπιο - Λαβρόφ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.