Ιαπωνία: Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία μεταξύ των νησιών Χοκάιντο και Σαχαλίνη

Την περασμένη εβδομάδα, κινεζικές και ρωσικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή άσκηση στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι πέντε κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία είχαν διαπλεύσει το «Στενό της Σόγιας» μεταξύ του βόρειου νησιού Χοκάιντο της Ιαπωνίας και του νησιού Σαχαλίνη της Ρωσίας.

Εννέα από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού, που πέρασαν στη Θάλασσα του Οχότσκ, συμμετείχαν σε κοινή άσκηση στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στις 18-23 Ιουλίου, ανέφερε το Kyodo News με έδρα το Τόκιο, επικαλούμενο δήλωση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας.

«Τα κινεζικά και ρωσικά πλοία - αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία ανεφοδιασμού - βρίσκονταν περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Ρεμπούν στο Χοκάιντο γύρω στις 3 μμ» αναφέρεται, προσθέτοντας ότι το Τόκιο παρακολουθούσε τις κινήσεις των πλοίων.

Την περασμένη εβδομάδα, κινεζικές και ρωσικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή άσκηση στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπου συμμετείχαν δέκα πολεμικά πλοία και 30 αεροσκάφη, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
 

Πηγή: skai.gr