ΚΑΙΡΟΣ

Ανακοίνωση της Wagner από το κανάλι του Πριγκόζιν στο Telegram: «Εμπιστευτείτε μόνο τις επίσημες πηγές μας»

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται μασκοφόροι που φέρεται να είναι μαχητές της Wagner και υπόσχονται να πάρουν εκδίκηση από τη Μόσχα για το θάνατο του Πριγκόζιν

Η παραστρατιωτική οργάνωση εμφανίστηκε πριν από λίγο στο επίσημο κανάλι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επισημαίνοντας ότι  θα πρέπει να «εμπιστευτείτε μόνο τις επίσημες πηγές μας». Eκτιμάται ότι η ανακοίνωση έγινε μέσω του καναλιού του Πριγκόζιν για να δοθεί στην ανακοίνωση μεγαλύτερο κύρος.

Είχε προηγηθεί ανάλογη ανακοίνωση από άλλο κανάλι της Wagner αργά τη νύχτα, αφότου μαθεύτηκε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρώσου πολέμαρχου συνετρίβη, και βρήκε το θάνατο μαζί με τον συνιδρυτή της οργάνωσης Ντμίτρι Ούτκιν, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη. 

Το ρωσικό πρακτορείο Readovka, που συνδέεται στενά με τον Πριγκόζιν, ανέφερε ότι η παραστρατιωτική οργάνωση διέθετε έναν «εγκεκριμένο από καιρό μηχανισμό δράσης σε περίπτωση θανάτου του Γεβγκένι Πριγκόζιν ή του Ντμίτρι Ούτκιν». 

Μια πηγή επιβεβαίωσε: «Σε περίπτωση θανάτου του Πριγκόζιν, υπάρχει ένας μηχανισμός για ‘’πλήρη κινητοποίηση’’ – ανεξάρτητα από το ποιος έφταιξε για τον θάνατό του».

Η ανακοίνωση

«Φίλοι. Για άλλη μια φορά, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι δηλώσεις που φέρεται να έχουν εμφανιστεί από διοικητές του PMC Wagner είναι ψεύτικες. Κανένας από τους διοικητές μας, δημόσια ή όχι, δεν έχει δηλώσει τίποτα. Εμπιστευτείτε μόνο τις επίσημες πηγές μας».

Σημειώνεται ότι σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται μασκοφόροι που φέρεται να είναι μαχητές της Wagner και υπόσχονται να πάρουν εκδίκηση από τη Μόσχα για το θάνατο του Πριγκόζιν, διαμηνύοντας «ξεκινάμε!».

Εξάλλου ουκρανικές πηγές, επικαλούμενες πηγές στο Μινσκ, υποστηρίζουν ότι μισθοφόροι που βρίσκονται στη Λευκορωσία φαίνεται ότι κινούνται προς τα σύνορα με τη Ρωσία, αλλά οι λευκορωσικές δυνάμεις προσπαθούν να τους εμποδίσουν.

Πηγή: skai.gr