ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ - Οι IDF εντόπισαν αποθήκες με όπλα της Χεζμπολάχ σε σπίτια στον Λίβανο (Βίντεο)

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί - Οι IDF ανακάλυψαν δεκάδες αποθήκες όπλων σε σπίτια πολιτών

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου ενώ παράλληλα σειρήνες ηχούν από νωρίς το πρωί στη Χάιφα, την Άκρα και τις γύρω πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί σημειώθηκε μεγάλης κλίμακας επίθεση με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ όπου το Iron Dome τις αναχαίτισε.

Όπως ανακοίνωσαν οι IDF πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο. Όλα τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα, επισημαίνει ο στρατός και η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Επίσης, τα επίσημα λιβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή καταστράφηκε σήμερα τζαμί στον νότιο Λίβανο.

"Γύρω στις 03:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα με στόχο το παλιό τζαμί στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

Οι IDF εντόπισαν όπλα της Χεζμπολάχ σε σπίτια

Την ίδια ώρα, το λιβανικό σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι συγκρούστηκε δύο φορές με Ισραηλινούς στρατιώτες που προσπάθησαν να διεισδύσουν σήμερα σε περιοχή κοντά σε μεθοριακό χωριό στον νότιο Λίβανο.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των Ισραηλινών στρατιωτών και "τους αντιμετώπισαν, καθώς αυτοί προσπαθούσαν να διεισδύσουν" στην περιοχή κοντά στο λιβανικό χωριό Ράμια, σε δύο απόπειρες που έκαναν, διευκρίνισε η ένοπλη σιιτική οργάνωση, αναφερόμενη σε συγκρούσεις που διήρκεσαν περίπου μια ώρα.

Από την πλευρά τους οι IDF ανέφεραν ότι από τις επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο, η Ομάδα Μάχης της 8ης Ταξιαρχίας και η επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα LOTAR ανακάλυψαν δεκάδες αποθήκες όπλων σε σπίτια πολιτών.

Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός δείχνει μια κρύπτη από βλήματα όλμων ---μερικά προερχόμενα από το Ισραήλ- νάρκες, τουφέκια Καλάσνικοφ, γεμιστήρες και γιλέκα μάχης.

Ο στρατός λέει ότι βρήκε επίσης αντιαρματικούς πυραύλους Kornet και ότι οι κρύπτες προορίζονταν για την ελίτ δύναμη Radwan της Χεζμπολάχ, καθώς ταίριαζαν για μια εισβολή στο βόρειο Ισραήλ.

Τα στρατεύματα, που διεξήγαγαν σημαντικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα τον περασμένο χρόνο, επιχειρούν υπό την 91η Μεραρχία στο ανατολικό άκρο των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραηλινού Στρατού στο νότιο Λίβανο.

«Οι δυνάμεις διεξάγουν μάχες πρόσωπο με πρόσωπο, εξαλείφουν τρομοκράτες και καταστρέφουν τρομοκρατικές υποδομές που έχει αναπτύξει η Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων», λένε οι IDF.

Η ταξιαρχία βρήκε επίσης, υποδομή σήραγγας μέσα σε ένα από τα χωριά, συμπεριλαμβανομένων χώρων διαβίωσης για τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

Πηγή: skai.gr