Η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει την αεράμυνα της Ουκρανίας, λέει η εκπρόσωπος του στρατού

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού σχολίασε επίσης την πρόσφατη εκκένωση αμάχων από τις ρωσικές αρχές στην περιοχή της Ζαπορίζια

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εξαφανίσουν το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού σε συνέντευξή του σήμερα, Κυριακή.  

«Αυτές (οι ρωσικές δυνάμεις) δοκιμάζουν και προσπαθούν να εξαντλήσουν το σύστημα αεράμυνας μας. Προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν. Και επεκτείνουν επίσης τις τακτικές τους, επειδή δεν έχουν ένα σταθερό απόθεμα των μέσων με τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν», δήλωσε η Ναταλία Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της Επιχειρησιακής Διοίκησης Νότου της Ουκρανίας.   
Οι Ρώσοι προσπαθούν «να δοκιμάσουν και να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα συστήματα αεράμυνας», σύμφωνα με την Χουμενιούκ. 

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού σχολίασε επίσης την πρόσφατη εκκένωση αμάχων από τις ρωσικές αρχές στην περιοχή της Ζαπορίζια, αποκαλώντας την «μίμηση φροντίδας για τους ντόπιους κατοίκους».

Αυτή είναι μια τυπική πρακτική που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι στο παρελθόν, είπε.

«Προσπαθούν να εκκενώσουν τον κόσμο στα μέρη όπου στήνουν τις δικές τους αμυντικές γραμμές και εκεί που εγκαθιστούν τις μονάδες τους για να χρησιμοποιήσουν τους ντόπιους πολίτες ως κάλυψη», ισχυρίστηκε η Χουμενιούκ.

Οι αναλυτές υποπτεύονται ότι η νότια περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό στόχο της αναμενόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας

Πηγή: skai.gr