"Αναφορικά με τον ΕΜΑ, η Ιταλία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η (νέα) έδρα του", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Farmindustria Μάσιμο Σκατσαμπαρότσι.
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει "συνέπειες στον τομέα του φαρμάκου: είναι επομένως απαραίτητο να τις αναλύσουμε γρήγορα ώστε να λάβουμε επαρκή μέτρα, διατηρώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο της διαδικασίας", πρόσθεσε.
Βασική ευθύνη του EMA είναι να εγκρίνει γρήγορα την κυκλοφορία των νέων φαρμάκων και θεραπειών στην ευρωπαϊκή αγορά, υπενθύμισε.
Πολλοί παράγοντες ευνοούν την προοπτική να γίνει η Ιταλία νέα έδρα του Οργανισμού, υποστηρίζει ο Σκατσαμπαρότσι. Μεταξύ άλλων, η παραγωγή των ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά από εκείνη των γερμανικών όσον αφορά την ποσότητα, αλλά η πρώτη όσον αφορά την αξία του προϊόντος.
Οι ιταλικές φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν περισσότερο από το 70% της παραγωγής τους και το 2015 απασχολούσαν πάνω από 6.000 εργαζόμενους ενώ οι επενδύσεις τους αυξάνονται (+15%) τα δύο τελευταία χρόνια. Τέλος, η Ιταλία έχει επενδύσει περίπου 1,4 δισεκ. ευρώ στην έρευνα, εκ των οποίων τα 700 εκατομμύρια σε κλινικές μελέτες.
"Για αυτό ζητώ από τους θεσμούς της ΕΕ η νέα έδρα του ΕΜΑ να είναι στη χώρα μας", κατέληξε ο Ιταλός φαρμακοβιομήχανος.Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.