ΚΑΙΡΟΣ

ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν μηνύει την εφορία - Ισχυρίζεται ότι δημοσίευσαν παράνομα τα φορολογικά του στοιχεία

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων αποκάλυψε παράνομα τα στοιχεία της φορολογικής του δήλωσης

Ο Χάντερ Μπάιντεν μήνυσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, ισχυριζόμενος ότι οι πράκτορές της δημοσίευσαν παράνομα τα φορολογικά του στοιχεία και ότι η υπηρεσία απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά του αρχεία.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων αποκάλυψε παράνομα τα στοιχεία της φορολογικής του δήλωσης και δεν έθεσε εγγυήσεις για να διασφαλίσει το απόρρητο των αρχείων του. Αναζητά, μεταξύ άλλων, όλα τα έγγραφα που αφορούν την αποκάλυψη των φορολογικών στοιχείων, 1.000 $ για κάθε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη και αμοιβές δικηγόρων.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, δεν κατονομάζει ως κατηγορούμενους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που έγιναν καταγγέλλοντες. Αλλά η αγωγή επικεντρώνεται σε αποκαλύψεις που έγιναν από τους υπαλλήλους, Gary Shapley και Joseph Ziegler, και τους δικηγόρους τους σε δημόσιες δηλώσεις, καταθέσεις στο Κογκρέσο και συνεντεύξεις.

«Η αγωγή αφορά την απόφαση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων, των εκπροσώπων τους και άλλων να αγνοήσουν τις υποχρεώσεις τους και επανειλημμένα και σκόπιμα να αποκαλύψουν και να διαδώσουν δημοσίως τις προστατευόμενες φορολογικές δηλώσεις του κ. Μπάιντεν εκτός των εξαιρέσεων για αποκαλύψεις του νόμου», αναφέρει η αγωγή.

Πηγή: CNN