ΚΑΙΡΟΣ

Χέιλι Μπίμπερ: Πάλεψα με «λίγη PTSD» μετά από το μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο

H 26χρονη Μπίμπερ πρόσθεσε ότι το μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν «σίγουρα το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω περάσει ποτέ».

Η Χέιλι Μπίμπερ διηγήθηκε για το πώς επηρεάστηκε η ψυχική και σωματική της υγεία από τη στιγμή που υπέστη πέρυσι ένα μίνι εγκεφαλικό.

«Πάλεψα με πολύ άγχος μετά. Αγωνίστηκα με λίγη διαταραχή μετατραυματικού στρες με τον φόβο μήπως θα συμβεί ξανά», αποκάλυψε το μοντέλο στο podcast «Run-Through with Vogue» την Πέμπτη.

«Ήταν απλώς ένα συναίσθημα ότι δεν ήθελα να το ζήσω (PTSD) ποτέ ξανά. Ήταν τόσο τρομακτικό, τόσο αποκαρδιωτικό με κάθε τρόπο που μπορούσες να φανταστείς».

H 26χρονη πρόσθεσε ότι το μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν «σίγουρα το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω περάσει ποτέ».

Η Μπίμπερ είπε ότι βρισκόταν στο Παλμ Σπρινγκς όταν υπέστη το εγκεφαλικό τον περασμένο Μάρτιο και ότι η επιστροφή στην περιοχή —ακόμα και για το podcast— είναι «πολύ συναισθηματική» για εκείνη.

«Αλλά νομίζω ότι η θετική πλευρά για μένα είναι ότι με οδήγησε να ανακαλύψω ότι είχα αυτή την τρύπα στην καρδιά μου» επισήμανε. 

Ένα μήνα μετά τη νοσηλεία της, η Μπίμπερ αποκάλυψε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μια τρύπα στην καρδιά της μετά από το μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο. Το μοντέλο ζούσε με μία τρύπα στην καρδιά χωρίς να το γνωρίζει 

Τώρα, η Μπίμπερ είπε ότι αρχίζει σιγά σιγά να ζει ξανά τη ζωή της χωρίς να σκέφτεται τι μπορεί να συμβεί στην υγεία της.

«Κοιτάζω πίσω και ξέρω ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο», είπε. «Θα μπορούσαν να είχαν συμβεί τόσα χειρότερα πράγματα εκείνη τη στιγμή».

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως χαρακτηρίζεται σήμερα, είναι διανοητική διαταραχή που μπορεί να αναπτυχθεί μετά την έκθεση ατόμου σε τραυματικό συμβάν, όπως σεξουαλική επίθεση, πολεμική σύγκρουση, τροχαία ατυχήματα, παιδική κακοποίηση ή άλλες απειλές κατά της ζωής ατόμου.

Τα συμπτώματα ενδεχομένως περιλαμβάνουν ενοχλητικές σκέψεις, συναισθήματα ή όνειρα που σχετίζονται με γεγονότα, διανοητική ή σωματική δυσφορία σε συναισθήματα που σχετίζονται με τραύματα, προσπάθειες αποφυγής συνθηκών τραύματος, αλλοιώσεις στον τρόπο σκέψης και συναισθήματος ενός ατόμου και αύξηση του συναισθήματος φυγής. 

Πηγή: pagesix.com