Οι κληρονόμοι: Ποιοι «μοιράζονται τα ιμάτια» της αυτοκρατορίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν - Φωτογραφίες

Aναπτυξιακά έργα, η εστίαση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν οι κλάδοι στους οποίους οι εταιρείες του Πριγκόζιν αποκόμιζαν τα περισσότερα κέρδη

Οι κληρονόμοι του Γεβγκένι Πριγκόζιν είχαν αρχίσει να «μοιράζονται τα ιμάτιά του», δηλαδή τα περιουσιακά στοιχεία της αυτοκρατορίας του πολέμαρχου της Wagner, ακόμη και πριν από το θάνατό του - σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτο Open Russia για τις «τεκτονικές διεργασίες» στην αυτοκρατορία του «σεφ του Πούτιν».

Αναπτυξιακά έργα, η εστίαση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν οι κλάδοι στους οποίους οι εταιρείες του Πριγκόζιν αποκόμιζαν τα περισσότερα κέρδη. Τώρα, τον πακτωλό αυτό μοιράζεται η οικογένειά του.

Πάβελ, γιος του Πριγκόζιν

Ο Πάβελ κατέχει τουλάχιστον έξι εταιρείες, και συγκεκριμένα την Lahta Plaza (κατασκευή επιχειρηματικών κέντρων, ξενοδοχείων και κτιρίων κατοικιών, πώληση πολυτελών διαμερισμάτων στην Αγία Πετρούπολη). Προκειμένου να αποφευχθεί η διαδοχή στις φορολογικές υποχρεώσεις, δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατο του «σεφ του Πούτιν», αυτή η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία αναδιοργάνωσης (ανακατανομή μετοχών).
 

Βιολέτα, μητέρα του Πριγκόζιν

Η Βιολέτα έχει μια σχετικά «αθώα» επιχείρηση. Ήταν η ιδρύτρια του ιδρύματος «Colors of Life», το οποίο διοργάνωσε εκθέσεις ζωγραφικής. Ωστόσο, τώρα η Βιολέτα επέλεξε να αφαιρέσει το όνομά της από το Ενιαίο Κρατικό Μητρώο Νομικών Προσώπων.

Πριγκόζιν


Λιούμποφ, σύζυγος του Πριγκόζιν

Είχε τις μεγαλύτερες εταιρείες της αυτοκρατορίας του. Τώρα όμως της απομένουν μόνο οι εταιρείες που κατέχει: το The Yeliseyev Merchants' Shop, το Μουσείο Σοκολάτας στην «Ερμού» της Αγίας Πετρούπολης την οδό Νιέφσκι, καθώς και την κατασκευαστική εταιρεία Agat.

Επίσης, ο Πριγκόζιν έχει μια κόρη, την Πολίνα Πριγκόζινα. Δεν έγινε γνωστό τι μερίδιο της περιουσίας λαμβάνει. 

Πηγή: skai.gr