Δυο νεκροί σε κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία - Διασώθηκαν 4 άτομα, ανάμεσά τους ένα 2χρονο παιδί

Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας

Άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ξενοδοχείο κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα της Ρηνανίας στη Γερμανία μετά την κατάρρευση τμημάτων του κτιρίου, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης SWR, υπηρεσίες άμεσης δράσης δεν είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο κτίριο εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγο μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης ανασύρθηκε ένα άτομο νεκρό από τα συντρίμια, ενώ παραμένουν παγιδευμένοι άλλοι 4. 

Η περιφέρεια του Μοζέλα προσελκύει τους τουρίστες για τις γραφικές κωμοπόλεις και τους αμπελώνες της στις απότομες όχθες του ποταμού.

Μέχρι στιγμής, οι διασώστες έχουν κατορθώσει να ανασύρουν 4 άτομα από τα συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και ένα 2χρονο αγοράκι, το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα της κατάρρευσης, στο κτίριο βρίσκονταν 14 άτομα, εκ των οποίων πέντε κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς να τραυματιστούν.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή του, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να τα ανασύρουν από τα συντρίμμια. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τεχνικής Βοήθειας (THW), στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 250 άτομα, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. «Λόγω της φύσης του δυστυχήματος, η επιχείρηση είναι εξαιρετικά απαιτητική, καθώς τα συνεργεία εισέρχονται στο κτίριο με μεγάλη προσοχή και ειδική προετοιμασία», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στέγη του διώροφου εν μέρει ξύλινης κατασκευής κτιρίου, η οποία κρέμεται λοξά σε τμήμα του κτιρίου συμπιέζοντας τους δύο ορόφους από την μία πλευρά της κατασκευής. Όπως μετέδωσε η Ραδιοτηλεόραση Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι χθες τη νύχτα λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και σηκώθηκε μεγάλο σύννεφο σκόνης. Η αστυνομία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 10:00 (τοπική ώρα) προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο 14 δωματίων ξενώνας «Reichschenke zum Ritter Gotz» (από το ομώνυμο έργο του Γκαίτε) βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή Κρεβ του ποταμού Μοζέλα στην Ρηνανία - Παλατινάτο, κοντά στο Τρίερ, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Κάστρο Γκρέβενμπουργκ.

Πηγή: skai.gr