Γάζα: Θέμα χρόνου η χερσαία εισβολή του Ισραήλ – Νέα φυλλάδια και μηνύματα στους κατοίκους από τον στρατό να κατευθυνθούν νότια 

Ισραηλινά στρατεύματα και εξοπλισμός συγκεντρώνονται συνεχώς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα - Μπαράζ βομβαρδισμών - Στους 4.561 οι νεκροί Παλαιστίνιοι 

Οι ισραηλινοί σφυροκοπούν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας, προετοιμάζοντας την επόμενη φάση της επιχείρησής τους κατά του παλαιστινιακού θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς από το 2007.

Η χερσαία εισβολή θεωρείται θέμα χρόνου ενώ το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει χερσαίας επιχείρησης εκεί.

Επίσης, έχει ανακοινώση μία επιχείρηση 3 φάσεων με στόχο την εξόντωση της Χαμάς και ένα νέο «καθεστώς ασφαλείας» στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, με χιλιάδες νεκρούς - ανάμεσά τους και παιδιά. 

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ο ισραηλινός στρατός θα «εμβαθύνει» και θα «αυξήσει» τις επιθέσεις του στη Γάζα, ενώ ο στρατός πέταξε και πάλι φυλλάδια στους κατοίκους για να εκκενώσουν προς τον νότιο τμήμα του θύλακα. 

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνησε σε ανακοίνωσή του ότι έγινε «λάθος» μετάφραση και ότι «δεν σκοπεύει να θεωρεί όσους δεν έχουν απομακρυνθεί μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης»

Παράλληλα τόνισε δεν στοχοθετεί αμάχους και προειδόποιησε τους κατοίκους της βόρειας Γάζας ότι «όσοι παραμένουν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους λόγω των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς σε περιοχές αμάχων». 

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι - κυρίως άμαχοι -  σκοτώθηκαν «τη νύκτα ως τις 06:00 το πρωί και περισσότερες από 30 κατοικίες καταστράφηκαν», σημείωσε στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα.

Την ίδια στιγμή, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, από την 7η Οκτωβρίου οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 4.651 Παλαιστινίων εκ των οποίων το 40% ήταν παιδιά.

Περισσότεροι από 14.245 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν με το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

Πηγή: skai.gr