ΚΑΙΡΟΣ

Νεκροί από φίλια πυρά: Οι IDF ανακοίνωσαν ότι ισραηλινά τανκς σκότωσαν κατά λάθος πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες

Στην προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι δύο τανκς χτύπησαν ένα κτίριο στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια όπου είχαν συγκεντρωθεί ισραηλινές δυνάμεις

Νεκροί από φίλια πυρά... Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στη βόρεια Γάζα, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά του είδους του από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς τον Οκτώβριο.

Στην προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι δύο τανκς χτύπησαν ένα κτίριο στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια όπου είχαν συγκεντρωθεί ισραηλινές δυνάμεις. 

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι πέντε στρατιώτες που υπηρετούσαν στο 202ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών σκοτώθηκαν στον καταυλισμό το απόγευμα της Τετάρτης «ως αποτέλεσμα πυρών από τις δυνάμεις μας».

Δύο άρματα μάχης στην περιοχή έβαλλαν με δύο οβίδες κτίριο που χρησιμοποιούσε ο υποδιοικητής του τάγματος, σύμφωνα με δήλωση.

«Από την αρχική έρευνα... φαίνεται ότι οι άνδρες των τανκς, από την υπερορθόδοξη μονάδα αλεξιπτωτιστών Hetz, αναγνώρισαν μια κάννη όπλου που έβγαινε από ένα από τα παράθυρα του κτιρίου, και κατεύθυναν οι μεν τους δε να ανοίξουν πυρ στο κτίριο» αναφέρεται. 

Άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν από τα πυρά των τανκς, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επέστρεψαν στην περιοχή αυτή την εβδομάδα αφού προηγουμένως είχαν αποσυρθεί, λέγοντας ότι η Χαμάς είχε ανασυνταχθεί στην περιοχή.

Τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι μάχες στον καταυλισμό και στη γύρω πόλη της Τζαμπαλίγια εντείνονται.

Μάχες μαίνονταν επίσης γύρω από τη νότια πόλη Ράφα, από όπου σχεδόν 600.000 άνθρωποι έχουν τραπεί σε φυγή από την έναρξη μιας ισραηλινής επιχείρησης πριν από 10 ημέρες. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο εκεί.

Πηγή: skai.gr