Ημέρα της Βαστίλης σήμερα στη Γαλλία – «Φρούριο» το Παρίσι για τον φόβο νέων ταραχών - Φωτογραφίες από τους εορτασμούς

Υπό τον φόβο νεων επεισοδίων, η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 130.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και έχει απαγορεύσει τα πυροτεχνήματα 

Την εθνική της εορτή, την Ημέρα της Βαστίλης, γιορτάζει σήμερα η Γαλλία με τις αρχές να έχουν τεθεί σε συναγερμό υπό τον φόβων νέων επεισοδίων, μετά τις αιματηρές, πολυήμερες συμπλοκές πριν από 15 περίπου ημέρες. 

parisi

Η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 130.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και έχει απαγορεύσει τα πυροτεχνήματα σε εθνική κλίμακα. 

παρισι μακρον

Το Παρίσι – επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων- θυμίζει φρούριο. 

Περίπου 45.000 αστυνομικοί, δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην γαλλική πρωτεύουσα ενώ λεωφορεία και τραμ έχουν σταματήσει τα δρομολόγια τους από εχθές το βράδυ. 

παρισι μακρον

Επίσης, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν θα εκφωνήσει την παραδοσιακή ομιλία των γάλλων προέδρων, που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

παρισι μακρον

Ο θάνατος του δεκαεπτάχρονου Ναέλ Μ. από σφαίρα τροχονόμου κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία: πυροδότησε επεισόδια για αλλεπάλληλα βράδια, με κτίρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων σε αρκετές πόλεις.

Οι ταραχές κόπασαν, όμως η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανησυχεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσής τους την ημέρα της Βαστίλης.

Πηγή: skai.gr