Αλλάζει όνομα για μία εβδομάδα το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι

Μετονομάζεται για μια εβδομάδα σε Αν ντε Γκολ - η κόρη του στρατηγού ντε Γκολ με σύνδρομο Ντάουν - με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Το αεροδρόμιο «Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ» της γαλλικής πρωτεύουσας μετονομάζεται σε αεροδρόμιο «Παρίσι -Αν-ντε Γκολ» από το όνομα της κόρης του στρατηγού ντε Γκολ, η οποία έπασχε από σύνδρομο Ντάουν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται αύριο 3 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το «Ίδρυμα Αν ντε Γκολ».

Από αύριο Σάββατο και για μια εβδομάδα το αεροδρόμιο του Παρισίου, το έκτο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, θα μετονομαστεί για να υπενθυμίσει στο κοινό ότι «μόνο η κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας θα (...) επιτρέψει τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής κοινωνίας» για τα άτομα με αναπηρία και για την καλύτερη κοινωνική τους ένταξη, όπως εξηγεί το ίδρυμα σε Δελτίο Τύπου.

Η αλλαγή στο όνομα του αεροδρομίου θα είναι ορατή έξω από τους τερματικούς σταθμούς 2Α και 2Β και στο εσωτερικό των 2Ε και 2F.

Οι ταξιδιώτες που θα προέρχονται από γαλλόφωνες χώρες θα ακούσουν, στα γαλλικά και στα αγγλικά, το μήνυμα καλωσορίσματος στο αεροδρόμιο «Παρίσι-Αν ντε Γκολ» από το πλήρωμα καμπίνας της Air France-KLM κατά τη στιγμή της προσγείωσης.

Εκτός από τις ενδείξεις στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου, και οι πινακίδες σήμανσης στον δρόμο θα αναφέρουν τη νέα ονομασία.

Πλησιάζοντας το αεροδρόμιο, στον αυτοκινητόδρομο, φωτεινές επιγραφές θα ανακοινώνουν με πορτοκαλί γράμματα: «Καλώς ήλθατε στο αεροδρόμιο Παρίσι-Αν ντε Γκολ».

Η Αν ντε Γκολ ήταν φορέας της «τρισωμίας 21» (πιο γνωστή ως σύνδρομο Ντάουν).

Το ίδρυμα που φέρει το όνομά της δημιουργήθηκε το 1945 από τους γονείς της για να υποδέχεται και να παρέχει στήριξη σε άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές με ή χωρίς ψυχικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, αυτή είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που μετονομάζεται ένα αεροδρόμιο.

Για τον Ζαν Βεντρού, πρόεδρο του ιδρύματος, «είναι καιρός να αλλάξουμε το παράδειγμα για να υποστηρίξουμε καλύτερα τα άτομα με αναπηρία αλλά και να βοηθήσουμε την κοινωνία στο σύνολό της να προχωρήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ