Φόβοι για «διάχυση» του πολέμου στη Μέση Ανατολή: Τα χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων - Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους Μεσόγειο

Ο  φόβος γενικευμένης σύρραξης εντείνεται - Επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων σε 3 χώρες - Μεγάλη συσσώρευση δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

H κλεψύδρα αδειάζει για την επόμενη φάση του πολέμου στο Ισραήλ. Κανείς ωστόσο δεν ξέρει πότε και πώς θα χτυπήσει ο ισραηλινός στρατός καθώς τα μέτωπα ανοίγουν και ο φόβος γενικευμένης σύρραξης εντείνεται. Αυτό που φοβούνται όλοι είναι ένας πόλεμος δια αντιπροσώπων με την έμμεση εμπλοκή του Ιράν. 

Χθες το Ιράν ενεργοποίησε τις παραστρατιωτικές του δυνάμεις σε 3 χώρες και κατάφερε χτυπήματα κατά αμερικανικών στόχων. Ειδικότερα:

Στην Υεμένη το αμερικανικό αντιτορπυλικό κατέρριψε πυραύλους των Χούθι. Πιο συγκεκριμένα ενώ περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε 8 εκτοξέυσεις από drone μακράς εμβέλειας από Υεμένη με κατεύθυνση προς βορρά  και τρεις πύραυλοι Κρουζ - όπως εκτιμάται ιρανικής κατασκευής -. Στοχοποιήθηκαν και καταρρίφθηκαν και οι 11 στόχοι.

Στη Συρία υπήρξε διπλό χτύπημα. Σε περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους και σταθμεύμουν αμερικανικές δυνάμεις, στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας 2 βάσεις δέχτηκαν χτυπήμα από ρουκέτες και ενδεχομένως και drone. 

Παράλληλα, υπήρχε διπλή επίθεση μέσα στο Ιράκ. Η μία είναι στην αεροπορική βάση της Βαγδάτης όπου υπήρξαν 2 εκτοξέυσεις ρουκετών η μία καταρρίφθηκε από την αμερικανική αεράμυνα ενώ η δεύτερη ήταν εναντίον βάσης η οποία έχει βρεθεί και παλαιότερα στο στόχαστρο των Ιρανών με μαζική εκτόξευση πυράυλων. Αυτή την φορά ήταν με δύο drones και ρουκέτες. Εκτιμάται ότι η επίθεση έγινε από ομάδα της Χεζμπολά.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο με 2 αεροπλανοφόρα ενώ χθες απέλευσε από Νάπολη η Ναυαρχίδα 6ου στόλου και πάει στην περιοχή προκειμένου να ελέγχει παραπάνω από μια ομάδα αεροπλανοφόρων και να τις κατευθύνει. Στην περιοχή κατευθύνεται και η δύναμη αμφίβιας επέμβασης καθώς και κομμάντος για ομήρους από Αμερική και Γερμανία.

Πηγή: skai.gr