Κλείσιμο

Φιλιππίνες: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εξαφανισμένου ιδιωτικού αεροσκάφους Cessna στο ηφαίστειο Mayon

Η περιοχή έχει ανακυρηχθεί «μόνιμη τοποθεσία κινδύνου» και «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» εξαιτίας του ηφαιστείου

Οι αρχές των Φιλιππίνων ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20/02 μια αποστολή έρευνας στο ενεργό ηφαίστειο Mayon, αφού εντόπισαν τα συντρίμμια ενός αγνοούμενου ιδιωτικού αεροσκάφους, που μετέφερε δύο Αυστραλούς μαζί με έναν Φιλιππινέζο πιλότο και ένα μέλος του πληρώματος.

Το εξαθέσιο αεροσκάφος Cessna 340 είχε προορισμό την πρωτεύουσα Μανίλα όταν έχασε την επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας το περασμένο Σάββατο αφότου έφυγε από το διεθνές αεροδρόμιο Bicol στην επαρχία Albay, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων (CAAP).

Οι δύο Αυστραλοί – ο Simon Chipperfield και η Karthi Santhanam – ήταν τεχνικοί σύμβουλοι που εργάζονταν για την Energy Development Corp., μια γεωθερμική εταιρεία με έδρα τη Μανίλα.

Στην ανακοίνωσή της την περασμένη Κυριακή, η εταιρεία είπε ότι η ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εντόπισε τα συντρίμμια σε υψόμετρο περίπου 6.000 ποδιών (1.823 μέτρα) κοντά στο ηφαίστειο Mayon, το οποίο είχε εκραγεί για τελευταία φορά το 2018.

φιλιππινες- θέση ηφασιτείου Mayon

Οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται για να φτάσουν στα συντρίμμια και να επαληθεύσουν ότι ανήκουν στο αεροσκάφος που χάθηκε.

«Έχουμε μόνο αεροφωτογραφίες – τις λήψεις από drone – αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν πρόκειται για το εν λόγω αεροσκάφος. Οι ανακριτές ατυχημάτων μας πρέπει να δουν από κοντά τα συντρίμμια και το σημείο πρόσκρουσης», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Η περιοχή έχει ανακυρηχθεί «μόνιμη τοποθεσία κινδύνου» και «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» εξαιτίας του ηφαιστείου.

Περισσότερα από 200 άτομα μαζί με 34 οχήματα, 11 drones και τέσσερα σκυλιά K9 συντονίστηκαν στην κοινή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να φτάσουν στο αεροσκάφος στο απομακρυσμένο ηφαίστειο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Φιλιππίνων.

έρευνες για το εξαφανισμένο αεροσκάφος


Όταν το όρος Mayon εξερράγη για τελευταία φορά, εκτόξευσε στάχτη και ροή λάβας, αναγκάζοντας την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων χωρικών, με την πιο καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου να σημειώνεται το 1814 όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι.

Πηγή: skai.gr