Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της μεγάλης έκρηξη στο πλοίο «Tutor» κατά την επίθεση των Χούθι

Στα πλάνα του βίντεο διακρίνεται η στιγμή της μεγάλης έκρηξης στην πρύμνη του πλοίου, στο οποίο παγιδεύτηκε μέλος του πληρώματος από τις Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης των ανταρτών Χούθι κατά του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου «Tutor» στην Ερυθρά Θάλασσα είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα του βίντεο διακρίνεται η στιγμή της μεγάλης έκρηξης στην πρύμνη του πλοίου, στο οποίο παγιδεύτηκε μέλος του πληρώματος από τις Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασωθήκαν την περασμένη Παρασκευή από πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ είχε δώσει βίντεο του πληρώματος από την επίθεση των ανταρτών στο «Tutor» το πρωί της 12ης Ιουνίου.

Στο εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό διακρίνεται πεντακάθαρα μια βάρκα παγιδευμένη με εκρηκτικά τη στιγμή που προσεγγίζει το υπό σημαία Λιβερίας φορτηγό πλοίο, περίπου 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Χουντέιντα, έδρα των Χούθι.

Η επίθεση έγινε το πρωί της Τετάρτης και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Η μηχανή του σταμάτησε να λειτουργεί και στο πλοίο εισέρευσαν ύδατα. 

Πηγή: skai.gr