ΚΑΙΡΟΣ

Επιβεβαίωσε το Ισραήλ ότι πραγματοποιεί διασυνοριακές επιδρομές στη Γάζα

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για τους αγνοούμενους ομήρους

Επιβεβαίωσε το Ισραήλ ότι πραγματοποιεί διασυνοριακές επιδρομές προκειμένου να βρει πληροφορίες για τους ομήρους.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκαρι επιβεβαίωσε ο ίδιος ότι  Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούν επιδρομές εντός της Γάζας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι επιδρομές «από δυνάμεις τεθωρακισμένων και πεζικού» είχαν σκοπό να σκοτώσουν πυρήνες τρομοκρατών που προετοιμάζονται για τις επόμενες φάσεις του πολέμου». Είπε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για τους αγνοούμενους ομήρους.

Την Κυριακή ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πύραυλο στη Γάζα.

Ο Χάγκαρι είπε επίσης ότι ο αριθμός των ομήρων στη Γάζα, ο οποίος αναθεωρήθηκε στους 222, χρειάστηκε χρόνο για να επιβεβαιωθεί, επειδή υπάρχουν αρκετοί ξένοι πολίτες ανάμεσά τους.

Χθες, οι ισλαμιστές της Χαμάς είχαν αναφέρει ότι συγκρούστηκαν με ισραηλινές δυνάμεις μέσα στη Γάζα ενώ από την πλευρά τους οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν υποστηρίξει ότι «ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

Πηγή: skai.gr