Μαρτυρίες πολιτών από το Κίεβο στον ΣΚΑΪ: «Εγκλωβιστήκαμε-Μας έπιασαν στον ύπνο»

Για μια κατάσταση που κλιμακώθηκε με μεγάλη ταχύτητα έκανε λόγο ο Γιώργος Χανιώτης, Έλληνας πολίτης που βρίσκεται εγκλωβισμένος, όπως είπε, σε ξενοδοχείο του Κιέβου.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» περιέγραψε πως τίποτα δεν προμήνυε τις διαστάσεις που θα λάμβανε η ρωσική επίθεση: «Γίνανε όλα πάρα πολύ γρήγορα δεν το περιμέναμε. Ήταν όλα κανονικά, ο κόσμος χθες έκανε τα ψώνια του. Μπορώ να πω ότι μας έπιασαν στον ύπνο».

Όπως εξήγησε, βρέθηκε στην Ουκρανία με σκοπό την διευθέτηση κάποιων υποχρεώσεων μαζί με τη σύζυγό του που κατάγεται από την χώρα, ωστόσο δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το Κίεβο, λόγω της ακύρωσης των πτήσεων.

Ανέφερε επίσης ότι τώρα επικρατεί αναστάτωση στην πρωτεύουσα και αναμένει επικοινωνία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να απομακρυνθεί με ασφάλεια από την περιοχή

Παράλληλα, η Λουντμίλα Μακάροβα καθηγήτρια Ελληνικών στην Ουκρανία, που κατοικεί κοντά στο κέντρο του Κιέβου, παρατήρησε πως τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην πόλη ωστόσο δεν έχουν λάβει κάποια συγκεκριμένη οδηγία από τις αρχές για το τι πρέπει να κάνουν  σε περίπτωση πολέμου

Πηγή: skai.gr