Εξωδικαστικός συμβιβασμός Μέρντοχ-πρίγκιπα Γουίλιαμ για την παγίδευση τηλεφώνου

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με ένα «πολύ μεγάλο ποσό» κατέληξαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο εκδοτικός όμιλος News Group Newspapers 

Θανάσης Γκαβός

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με ένα «πολύ μεγάλο ποσό» κατέληξαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο εκδοτικός όμιλος News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης μηνυμάτων τηλεφωνητών από εφημερίδες της εταιρείας.

Η αποκάλυψη αυτή περιλαμβάνεται σε έγγραφα που κατέθεσαν την Τρίτη σε δικαστήριο του Λονδίνου οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος όπως και ο αδερφός του είναι μεταξύ των διασημοτήτων που έχουν υποβάλει αγωγή για την υπόθεση.

Η αγωγή αφορά παράνομες παρακολουθήσεις από τις εφημερίδες Sun και News of the World.

Οι αντίδικες πλευρές θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους στο δικαστήριο επί τριήμερο και ο δικαστής θα κληθεί έπειτα να αποφασίσει κατά πόσο η αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί, πιθανότατα τον προσεχή Ιανουάριο.

Σε γραπτή κατάθεση προς το δικαστήριο ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρει πως η παρακολούθηση των τηλεφωνικών μηνυμάτων του «επηρέασε κάθε πτυχή» της ζωής του, δημιουργώντας «τεράστια παράνοια» και απώλεια εμπιστοσύνης στις σχέσεις του.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει επίσης σε εξέλιξη δικαστικές διαμάχες για την παρακολούθηση των συνομιλιών του κατά των ομίλων που εκδίδουν τις εφημερίδες Mail και Mirror.
 

Πηγή: skai.gr