ΚΑΙΡΟΣ

Εξαφάνιση Μπεν: Η μητέρα του ζητά να ερευνηθεί αν το πτώμα στον Δούναβη ανήκει στο γιο της

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η 51χρονη μητέρα του, Κέρι Νίνταμ αναφέρει ότι η εικόνα της ανακατασκευής του πτώματος από την Ιντερπόλ που εντοπίστηκε στο Δούναβη μοιάζει με τον Μπεν

Η μητέρα του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν από 32 χρόνια ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει αν η σορός ενός αγοριού που βρέθηκε τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο στον Δούναβη είναι ο γιος της.

Η 51χρονη μητέρα του, Κέρι Νίνταμ ενημέρωσε την αστυνομία του South Yorkshire για την έκκληση της Ιντερπόλ προς όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες για το πτώμα που ανακαλύφθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία τον Μάιο του 2022 και είναι αγνώστων στοιχείων. Η ίδια πιστεύει πως είναι πολύ πιθανόν να ανήκει στο γιο της.

Το πτώμα που εντοπίστηκε στο ποτάμι ανήκει σε παιδί ηλικία 5-6 ετών και βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ο Μπεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω στις 24 Ιουλίου 1991.

Το πτώμα βρέθηκε στον Δούναβη τον Μάιο του 2022 και η Ιντερπόλ μόλις πριν από λίγες μέρες εξέδωσε «μαύρη ειδοποίηση» ενεργοποιώντας τους πάντες για να ταυτοποιηθεί.

«Ελπίζω ότι η βρετανική αστυνομία θα το ελέγξει και θα επικοινωνήσει με τους Γερμανούς αξιωματικούς για το θέμα αυτό. Πρέπει να το αποκλείσουμε. Πάντα έλεγα από την αρχή ότι δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει», είπε η μητέρα του Μπεν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η εικόνα της ανακατασκευής από την Ιντερπόλ μοιάζει με τον Μπεν. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο διαδεδομένη και μαζική είναι η εμπορία παιδιών. Μίλησα με έναν άνδρα αυτή την εβδομάδα που ήταν θύμα trafficking από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950. Συμβαίνει ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα αλλά υπόγεια».

Η Ιντερπόλ κυκλοφόρησε μια ανακατασκευασμένη εικόνα του αγοριού και εικάζει ότι θα μπορούσε να ήταν θύμα σωματεμπορίας. Ωστόσο δεν γνωρίζει πόσο καιρό βρισκόταν στον βυθό του Δούναβη. Όπως επισήμανε δεσμεύεται να κινητοποιήσει όλες τις αστυνομικές της δυνατότητες για να ταυτοποιήσει το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη και να βοηθήσει τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Μπεν πέθανε την ημέρα που εξαφανίστηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος με την εμπλοκή σκαπτικών μηχανημάτων καθώς έπαιζε έξω από το σπίτι των παππούδων του, αλλά η μητέρα του πιστεύει ότι ο γιος της είναι ακόμη ζωντανός.

«Εξακολουθώ να ελπίζω ότι η αστυνομία του South Yorkshire κάνει λάθος. Και εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να μου επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους, πρέπει να πιστεύω ότι είναι ακόμα ζωντανός. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να λέει το αντίθετο», είπε η μητέρα στην Daily Mirror.

Πηγή: skai.gr