Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού στον ΣΚΑΪ: Είμαστε έτοιμοι για όλα - Δίπλα μας οι ΗΠΑ, ο καλύτερος φίλος μας στη Γη

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων μιλάει στον ΣΚΑΪ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, τις επόμενες κινήσεις του Ισραηλινού στρατού καθώς και το ρόλο του Ιράν στη διαμάχη με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ

"Η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ και όχι ο στρατός του Ισραήλ ευθύνεται για το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί" στη Γάζα δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιάννη Σουλιώτη ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ταγματάρχης Αριέ Σαλικάρ λίγες μόλις ώρες μετά τα δραματικά γεγονότα που σόκαραν την υφήλιο.

Ταγματάρχης Arye Shalicar - εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Πήραμε  εναέρια πλάνα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τα οποία δείχνουν ότι ήταν ένα χτύπημα που προκλήθηκε από τρομοκράτες της "Ισλαμικής Τζιχάντ". Και γιατί γνωρίζουμε ότι πρόκειται για την "Ισλαμική Τζιχάντ";  Επειδή υποκλέψαμε μια συνομιλία. Πήραμε ηχητικό υλικό από δύο τρομοκράτες της Χαμάς οι οποίοι συζητώντας για τα γεγονότα χθες  το βράδυ είπαν ότι επρόκειτο για ρουκέτα της Ισλαμικής Τζιχάντ, που εξερράγη κατά λάθος και προσγειώθηκε μέσα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Για να ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ ότι για το πολύνεκρο χτύπημα ευθύνεται η Παλαιστινιακή πλευρά, ο ταγματάρχης Σαλικάρ επικαλείται βιντεο από αραβικά κανάλια. 

Ταγματάρχης Arye Shalicar - εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Εάν δεν θεωρείτε αξιόπιστο αυτό που λέει ο ισραηλινός στρατός, υπάρχουν κάμερες του Al Jazeera από τη Λωρίδα  της Γάζας χθες, οι οποίες μετέδιδαν ζωντανά εικόνα τη στιγμή που η ρουκέτα, όταν αυτό το μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ. Και μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα στο βάθος ότι μία από αυτές τις ρουκέτες έπεσε και προκάλεσε έκρηξη μέσα στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσιογράφος: Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την παλαιστινιακή πλευρά, υπάρχουν περισσότεροι από 400 επιβεβαιωμένοι θάνατοι αμάχων στο νοσοκομείο Al Ahli. Το γνωρίζετε αυτό;

Ταγματάρχης Arye Shalicar - εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Η μηχανή προπαγάνδας της Χαμάς θα συνεχίσει με ψεύτικες ειδήσεις, διαδίδοντας κάθε είδους ψεύτικα στατιστικά  στοιχεία και ισχυριζόμενη ότι καθετί που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας οφείλεται στο Ισραήλ. 

Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, όταν για πρώτη φορά μιλήσαμε με τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού κατηγορησε τη Χαμάς ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου χρησιμοποιώντας άμαχους αλλά και ομήρους ως "ανθρώπινες ασπίδες" 

Ταγματάρχης Arye Shalicar - εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντί μας. Μιλάμε για τη Χαμάς, την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό που έκανε στις 7 Οκτωβρίου είναι χειρότερο από αυτό που έκανε το ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Γνωρίζουμε λοιπόν για τι είναι ικανοί...Και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση επειδή θέλουμε τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους μας πίσω στην πατρίδα ασφαλείς.

Δημοσιογράφος: Τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσετε δυνάμεις και στα βόρεια σύνορα της χώρας. Ανησυχείτε ότι η Χεζμπολά θα επιτεθεί στο Ισραήλ;

Ταγματάρχης Arye Shalicar - εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο και κατανοούμε ότι η Χεζμπολάχ δεν αυτενεργεί. Ό,τι κάνει συντονίζεται από το καθεστώς των μουλάδων στο  Ιράν, από την Τεχεράνη. Έτσι, παρακολουθούμε τα βόρεια σύνορα πολύ, πολύ στενά και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε εξέλιξη, για οποιαδήποτε εξέλιξη εκεί. Στείλαμε το μήνυμα, ένα πολύ σαφές μήνυμα στη Χεζμπολάχ και στον Νασράλα, τον ηγέτη της. Μην μπείτε, απλά μην μπείτε στον πόλεμο... Μην ανοίξετε άλλο μέτωπο. Η κατάσταση δεν θα είναι καλή για το Ισραήλ, αλλά θα είναι ακόμη χειρότερη για τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο.

Δημοσιογράφος: Μπορεί όμως το Ισραήλ να ανταποκριθεί σε ένα πολυμέτωπο στρατιωτικό αγώνα σε περίπτωση εμπλοκής και του Ιράν; 

Ταγματάρχης Arye Shalicar - εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού: Γνωρίζουμε ότι ο μπαμπάς και η μαμά της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ και της Χεζμπολάχ είναι το καθεστώς των μουλάδων στο Ιράν. Αυτό δεν είναι είδηση. ..Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και δεκάδες χρόνια. Αλλά μην ξεχνάτε, από τη μία πλευρά, είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη εδώ. Ό,τι κι αν συμβεί, εμείς είμαστε έτοιμοι. Και μην ξεχνάτε ότι οι Αμερικανοί, ο ισχυρότερος σύμμαχός μας, ο καλύτερος φίλος μας στη γη, βρίσκεται ήδη στην περιοχή. Και αυτό είναι ένα σαφές προειδοποιητικό μήνυμα προς το καθεστώς των μουλάδων στο Ιράν, τη Χεζμπολάχ και άλλους να μην το κάνουν.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ξεκαθαρίζει ότι η μόνη πιθανότητα διπλωματικής λύσης είναι εάν απελευθερωθούν άμεσα οι όμηροι και παραδοθούν τα μέλη της Χαμάς που μετείχαν το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: skai.gr