Εκλογές στην Αλβανία: Ξεκίνησε η καταμέτρηση - Τα ξημερώματα το τελικό αποτέλεσμα

Οι κάλπες για τους 61 δήμους στην Αλβανία έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έκλεισαν οι κάλπες στους 61 δήμους της Αλβανίας για την ανάδειξη των τοπικών αρχών. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 3.00 τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ, την ανησυχία τους για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος εκφράζουν μέλη της Ομόνοιας οι οποίοι διατηρούν επιφυλάξεις αν η καταμέτρηση γίνεται σωστά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν μεταβεί στη Χειμάρρα  δύο επιτροπές από το υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας ενώ η μια θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της καταμέτρηση των ψήφων.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στην Αλβανία, Χρήστος Νικολαΐδης, στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν επιτροπές του ΟΑΣΕ οι οποίες κάνουν ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρείται σωστά η διαδικασία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκλογικούς αντιπροσώπους της Ομόνοιας το ποσοστό συμμετοχής ήταν μεγάλο καθώς προσήλθαν στις κάλπες  8.200 ψηφοφόροι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρέντι Μπελέρης, σε περίπτωση νίκης της παράταξής του μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος ακόμα και αν παραμείνει στη φυλακή.

Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση στις κάλπες στη Χειμάρρα ήταν μεγάλη, γενικά στη χώρα σημειώθηκε σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που κυμαίνεται γύρω στο 38%. Αποτελεί τη χαμηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες των εννέα δημοτικών εκλογών στη χώρα, από το 1992.

Πηγή: skai.gr