Εκλογές στη Βρετανία: Ιστορική νίκη των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ με 410 έδρες δείχνουν τα exit poll - Συντριβή για τον Σούνακ

Οι Εργατικοί πρόκειται να έχουν μια ιστορική νίκη - Αντίθετα ιστορική ήττα προβλέπεται για τους Συντηρητικούς που έρχονται δεύτεροι με 131 βουλευτές και τρίτοι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 61 βουλευτές

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα θα κερδίσει τις γενικές εκλογές στη Βρετανία με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τα πρώτα exit poll, τελειώνοντας με αποφασιστικό τρόπο μια 14χρονη εποχή συντηρητικής διακυβέρνησης με τον Κιρ Στάρμερ όπως όλα δείχνουν να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. 

Βρετανία

Tο exit poll για λογαριασμό των βρετανικών καναλιών που παρουσιάστηκε με το κλείσιμο της κάλπης των βουλευτικών εκλογών στις 10 το βράδυ τοπική επιβεβαιώνει τις προγνώσεις των δημοσκοπήσεων περί ευρείας αυτοδυναμίας των Εργατικών και του σερ Κιρ Στάρμερ.

Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ φέρεται να αναδεικνύεται νικητής και πρωθυπουργός με 410 έδρες, δηλαδή αυτοδυναμία με εύρος 85 βουλευτών.

Ιστορική ήττα φέρονται να υφίστανται οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ, που συγκεντρώνουν 131 έδρες, στη χειρότερη επίδοση της ιστορίας τους αν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί.

Τρίτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 61 έδρες και το Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ ακολουθεί με 13 βουλευτές.

Ακολουθεί εξαιρετικά αποδυναμωμένο το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας SNP με 10 έδρες και οι Πράσινοι με δύο βουλευτές.

Οι κάλπες έκλεισα στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας ωστόσο, θα χρειαστεί αναμονή αρκετών ωρών για τα αποτελέσματα, που θα ανακοινώνονται ανά εκλογική περιφέρεια μέχρι νωρίς το πρωί.

Βρετανία εκλογες

Η πρώτη ανάρτηση του Κιρ Στάρμερ

Την πρώτη του ανάρτηση έκανε ο Κιρ Στάρμερ μετά τα exit poll που δείχνουν θρίαμβο των Εργατικών.

Ο Κιρ Στάρμερ ευχαρίστησε τους αγωνιστές και τους ψηφοφόρους, χωρίς όμως να σχολιάσει ακόμη τα αποτελέσματα του exit poll.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, λέει: «Σε όλους όσους έκαναν εκστρατεία για τους Εργατικούς σε αυτές τις εκλογές, σε όλους όσους μας ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το αλλαγμένο μας Εργατικό Κόμμα -σας ευχαριστώ».

Πηγή: skai.gr