Εκατομμύρια γρύλοι κατακλύζουν δρόμους και κτίρια τη Νεβάδα - Ανήσυχοι οι κάτοικοι (Βίντεο)

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα καταγράφουν έξι κομητείες της Νεβάδα που βρίσκονται υπό... πολιορκία από τους γρύλους

Εκατομμύρια γρύλοι μορμόνοι έχουν κατακλίσει δρόμους και κτίρια στη Νεβάδα και προκαλώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα καταγράφουν έξι κομητείες της Νεβάδα που βρίσκονται υπό... πολιορκία από τους γρύλους. Ένα τοπικό νοσοκομείο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σκούπες για να ανοίξει το δρόμο για τους ασθενείς ώστε να μπουν στο κτίριο, δήλωσε εκπρόσωπος του Περιφερειακού Νοσοκομείου Βορειοανατολικής Νεβάδα, στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KSL.

Γρύλος

Οι γρύλοι όχι μόνο δημιουργούν τρομακτικές εικόνες και βίντεο αλλά κάνουν τους δρόμους επικίνδυνους όταν τους κατακλύζουν.

Οι γρύλοι γεννούν αυγά το καλοκαίρι, τα οποία κοιμούνται το χειμώνα και μετά εκκολάπτονται την άνοιξη. Αλλά φέτος, λόγω ενός ασυνήθιστα βροχερού χειμώνα, τα νεογνά καθυστέρησαν. Ο μεγάλος αριθμός εντόμων που κινούνται στη Νεβάδα μπορεί να παραμείνει στο αποκορύφωμά του για τέσσερα έως έξι χρόνια, προτού τεθούν ξανά υπό έλεγχο από άλλα έντομα και αρπακτικά, είπε ο Τζεφ Νάιτ, εντομολόγος για το τμήμα γεωργίας της Νεβάδα, στον Guardian.

Οι μορμόνοι γρύλοι είναι ένα αγκάθι για τους αγρότες. Κέρδισαν το όνομά τους επειδή τα σμήνη των εντόμων κατέστρεψαν τα χωράφια των αποίκων των Μορμόνων στη Γιούτα στα μέσα του 19ου αιώνα. Από τότε συνέχισαν να καταστρέφουν το καλαμπόκι, τη βρώμη, το σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, μερικές από τις πιο κερδοφόρες καλλιέργειες της πολιτείας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Γιούτα .

Πηγή: skai.gr
TAGS: Νεβάδα