Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: Η ΕΕ ανακοινώνει το συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις για την περίοδο 2023-2025

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τους 25 νέους και νέες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2023-2025.

rrrgr

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, που εορτάζεται αύριο 12 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τους 25 νέους και νέες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2023-2025.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας, που εορτάζεται αύριο 12 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τους 25 νέους και νέες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2023-2025.

Το συμβούλιο θα παρέχει συμβουλές στην επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Γιούτα Ουρπιλάινεν και τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων σχετικά με τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση των νέων στην εξωτερική δράση της ΕΕ. Πρόκειται για το δεύτερο συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις μετά τη λήξη της θητείας των μελών του πρώτου συμβουλίου τον Ιούλιο.

Τα μέλη του συμβουλίου εκπροσώπησης των νέων επιλέχθηκαν μέσω ανοικτής πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων, στο πλαίσιο της οποίας υποβλήθηκαν περισσότερες από 4 500 υποψηφιότητες από 150 χώρες.

Για τα επόμενα δύο έτη, το συμβούλιο θα αποτελείται από 14 γυναίκες και 11 άνδρες, ηλικίας 19-29 ετών. Δέκα μέλη προέρχονται από την Αφρική, έξι από την Ασία, ένα από τον Ειρηνικό, πέντε από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και τρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα είναι τα εξής:

Ahmednoor Bashir Haji από την Κένυα
Alicia Ramdal από το Τρινιδάδ και Τομπάγκο
Amani Al-mehsen από τη Φινλανδία
Andrea Remes από το Μεξικό
Ani Tuisausau από τα Φίτζι
Anna Gabriela Ferreira Noval από τη Βενεζουέλα
Anojitha Sivaskaran από τη Σρι Λάνκα
Damien Baraka από το Μαλάουι
Deborah Mukundwa από τη Ρουάντα
Dexter Arvin Yang από τις Φιλιππίνες
Emmanuel Todd Gweamee από τη Λιβερία
Geth Semani Akhenra Maiga από την Ακτή Ελεφαντοστού
John Jessy Nabundesi από την Ουγκάντα
Kiwar Maigua από τον Ισημερινό
Lorna Akoacha Enow από το Καμερούν
Luis Gustavo Heredia Vasquez από το Περού
Mariama Faty από τη Σενεγάλη
Nora Piay Fernandez από την Ισπανία
Pak-Yen Loke από τη Μαλαισία
Pratik Kunwar από το Νεπάλ
Raphael Denis Harriohay από την Τανζανία
Shakhzoda Mirakova από το Ουζμπεκιστάν
Sofia Scarlat από τη Ρουμανία
Stephanie Chiaky Otuteye από τη Γκάνα
Wajid Zahid από το Πακιστάν

Στο πλαίσιο της θητείας της επιτρόπου Ουρπιλάινεν η ΕΕ έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην προδραστική συνεργασία με τους νέους για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το σχέδιο δράσης για τη νεολαία στο πλαίσιο της εξωτερικής δράσης της ΕΕ, που εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2022, επισημοποιεί αυτό το όραμα της εταιρικής σχέσης με τους νέους ως βασικούς παράγοντες αλλαγής για πιο δημοκρατικές, ισότιμες, χωρίς αποκλεισμούς και ειρηνικές κοινωνίες.

Το συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για την περίοδο 2021-2023 της ΕΕ συμμετείχε στην από κοινού δημιουργία του σχεδίου δράσης για τη νεολαία, ενώ το συμβούλιο εκπροσώπησης των νέων για την περίοδο 2023-2025 θα συμμετάσχει στην εφαρμογή του σχεδίου αυτού.

Aθηνά Παπακώστα

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΕΕ