ΕΕ: Ο Σαρλ Μισέλ προειδοποιεί για τη διάχυση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στην Ευρώπη

Κοιτάξτε, εάν υπάρξουν περισσότερες δυσκολίες σε περιφερειακό επίπεδο, θα έχουμε αμέσως τεράστιες δυσκολίες στο ευρωπαϊκό έδαφος λόγω των προσφύγων, δήλωσε ο Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να δημιουργήσει κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενίσχυσης των φωνών κατά των μεταναστών, βαθαίνοντας τον διχασμό και πυροδοτώντας εντάσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

«Κοιτάξτε, εάν υπάρξουν περισσότερες δυσκολίες σε περιφερειακό επίπεδο, θα έχουμε αμέσως τεράστιες δυσκολίες στο ευρωπαϊκό έδαφος λόγω των προσφύγων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Μισέλ σε συνέντευξή του στο Associated Press.

«Και ξέρουμε πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ορισμένες πολιτικές ομάδες εντός της ΕΕ για να τροφοδοτήσει κάποιες αντιπαραθέσεις και να κάνει την ΕΕ πιο κατακερματισμένη», είπε, προσθέτοντας ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να αυξήσει την πόλωση σε ένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη.

Γνωρίζουμε ότι στις κοινωνίες μας σε όλη την ΕΕ, υπάρχουν επίσης διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ των πολιτών μας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μην εισάγουμε στην ΕΕ την τραγική σύγκρουση», είπε. «Δεν είναι η ώρα να έχουμε περισσότερες δυσκολίες γιατί θα εισάγουμε τις συγκρούσεις στην ΕΕ».
 

Πηγή: skai.gr