ΚΑΙΡΟΣ

Δικηγόρος του Τραμπ: Σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τη δίωξη, είναι έτοιμος να πολεμήσει - Θα τους ταπεινώσουμε

"Είναι έτοιμος να πολεμήσει. Ξέρεις, είναι ο πιο σκληρός τύπος που ξέρω. Ήταν σοκαρισμένος ξέρεις" δήλωσε ο δικηγόρος του Τραμπ 

Ο Ντόναλντ Τραμπ «σοκαρίστηκε» όταν έμαθε την Πέμπτη ότι οι ένορκοι του Μανχάταν αποφάσισαν την ποινική του δίωξη σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος εκτιμά ότι ο τέως πρόεδρος θα αντιμετωπίσει 34 κατηγορίες όταν θα παραδοθεί στη Δικαιοσύνη την επόμενη εβδομάδα. 

Σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του τέως προέδρου για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη, το 2016.

Ο Τζο Τακόπινα σημείωσε στον παρουσιαστή του Fox News, Σον Χάνιτι, ότι μίλησε με τον Τραμπ, 76 ετών, μετά τη δημοσιοποίηση της δίωξης, λέγοντας ότι και οι δύο έμαθαν την εξέλιξη μέσω των ΜΜΕ, και όχι από το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ.

«Είναι έτοιμος να πολεμήσει. Ξέρεις, είναι ο πιο σκληρός τύπος που ξέρω. Ήταν σοκαρισμένος, ξέρεις, γιατί στην πραγματικότητα δεν ήμασταν… εγώ σοκαρίστηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τακοπίνα για την αντίδραση του Τραμπ στο κατηγορητήριο.

«Ποτέ δεν ήμουν πιο θυμωμένος για μια δίωξη, επειδή σήμερα, το κράτος δικαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πέθανε. Είναι νεκρό. Είναι νεκρό» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος. 

Ο Τακοπίνα πρόσθεσε ότι πιστεύει τις πληροφορίες ότι ο Τραμπ θα κατηγορηθεί για περισσότερες από 30 κατηγορίες επιχειρηματικής απάτης.

«Ακούσαμε τώρα για 34 κατηγορίες, και σας εγγυώμαι ότι θα είναι 34 κατηγορίες όταν τις μάθουμε την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι η αναμενόμενη ημερομηνίας παράδοσης του Τραμπ την Τρίτη «δεν έχει οριστικοποιηθεί».

«Συζητάμε μαζί τους, ξέρετε, προφανώς, υπάρχει μια ομάδα που ονομάζεται ‘’Μυστική Υπηρεσία’’ η οποία εμπλέκεται τώρα... Θέλω να πω, αυτό θα είναι κάτι που δεν έχουμε ποτέ
ξαναδεί»
. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Όταν ρωτήθηκε αν θα φορέσουν χειροπέδες στον Τραμπ την επόμενη εβδομάδα, ο Τακοπίνα απάντησε: «Όχι».

«Αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί αυτή την υπόθεση θα την κερδίσουμε. Θα τους ταπεινώσουμε και θα πληρώσουν το τίμημα» δήλωσε δε ο Τζο Τακοπίνα. 

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε την Πέμπτη με σφοδρότητα εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης, στην οποία βλέπει «πολιτική διώξη», «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024.

Πηγή: skai.gr