ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε βίντεο: Καταδρομείς της μονάδας Σαγιετέτ 13 του IDF καταστρέφουν υποδομές της Χαμάς στη Γάζα – Ποια είναι η Σαγιετέτ 13

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από τη Μεσόγειο, και οι καταδρομείς κατέστρεψαν με επιτυχία τις υποδομές της Χαμάς

Καταδρομείς από τη μονάδα Σαγιετέτ 13 του Ισραηλινού Στρατού (IDF) πραγματοποίησαν τη νύχτα στοχευμένη επιδρομή στη νότια Γάζα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από τη Μεσόγειο Θάλασσα, και οι καταδρομείς κατέστρεψαν με επιτυχία υποδομές της Χαμάς.

"Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς και επιχείρησαν σε ένα συγκρότημα που χρησιμοποιούσαν οι ναυτικές δυνάμεις κομάντο της τρομοκρατικής οργάνωσης" τονίζεται σε ανακοίνωση.

Στην επίθεση συμμετείχαν επιπλέον σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφη. Οι ισραηλινές δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή με την ολοκλήρωση της αποστολής. 

Ποια είναι η Σαγιετέτ 13

Η Σαγιετέτ 13 είναι μονάδα του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού και μία από τις κύριες μονάδες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων. Ειδικεύεται σε επιδρομές από θάλασσα σε ξηρά, αντιτρομοκρατία, δολιοφθορά, συλλογή θαλάσσιων πληροφοριών, θαλάσσια διάσωση ομήρων και επιβίβαση.
 

Πηγή: skai.gr