ΚΑΙΡΟΣ

Burning Man: Περίπου 72.000 επισκέπτες εγκλωβίστηκαν στο φεστιβάλ λόγω της κακοκαιρίας- Αρχίζουν να φεύγουν σταδιακά

Η δυνατή βροχόπτωση μετέτρεψε την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε μια έρημο στη Νεβάδα, σε λασπόλουτρο

Οι καιρικές συνθήκες στην έρημο Black Rock όπου διεξάγεται το διάσημο φεστιβάλ Burning Man έχουν βελτιωθεί σημαντικά επιτρέποντας στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης να μπορούν πλέον να μετακινηθούν.

Η δυνατή βροχόπτωση μετέτρεψε την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε μια έρημο στη Νεβάδα, σε λασπόλουτρο με αποτέλεσμα περίπου 72.000 άνθρωποι να εγκλωβιστούν.

Ωστόσο, το έδαφος σήμερα είναι πλέον αρκετά στεγνό ώστε τα οχήματα να μπορούν να κινηθούν σε αυτό χωρίς να κολλήσουν.

Εν τω μεταξύ, οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος ενός άνδρα το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε σχέση με την κακοκαιρία. Όπως είπαν κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουν τον άνδρα, ο οποίος λέγεται ότι ήταν περίπου 40 ετών, αλλά δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. 

Η καταιγίδα που έπληξε την έρημο Black Rock πιστεύεται ότι ήταν η μεγαλύτερη και η πιο έντονη βροχόπτωση από τότε που ξεκίνησε το φεστιβάλ πριν από περισσότερα από 30 χρόνια.

Όσοι εγκλωβίστηκαν στο φεστιβάλ κλήθηκαν να βρουν καταφύγιο και να εξοικονομήσουν τρόφιμα, καύσιμα και νερό.

Ενώ πολλοί παρέμειναν στο χώρο, κάποιοι επέλεξαν να περπατήσουν 8 χλμ μέσα από τη λάσπη μέχρι τον πλησιέστερο δρόμο.

Οι ασυνήθιστες καταιγίδες ήρθαν προς το τέλος του εννιαήμερου φεστιβάλ, όταν ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται για να δει το μεγάλο φινάλε.

Το Burning Man είναι ένα από τα πιο γνωστά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά γεγονότα της Αμερικής, στο οποίο οι επισκέπτες δημιουργούν μια προσωρινή πόλη στη μέση της ερήμου.

Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1986 και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην έρημο Black Rock της Νεβάδα το 1990.

Πηγή: skai.gr